Михајловић: Вријеме за ванредне парламентарне изборе

Потпредсједница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да је повјерење грађана које је СНС добио на локалним изборима понос, али и обавеза. Зато је вријеме за ванредне парламентарне изборе, о којима ће бити ријечи на наредним сједницама Предсједништва, каже Михајловићева. Михајловићева је у интервјуу за Танјуг навела да је велики дио чланова Предсједништва СНС-а […]

понедељак, 16 децембра, 2013 / 14:27

Потпредсједница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да је повјерење грађана које је СНС добио на локалним изборима понос, али и обавеза.

Зато је вријеме за ванредне парламентарне изборе, о којима ће бити ријечи на наредним сједницама Предсједништва, каже Михајловићева.

Михајловићева је у интервјуу за Танјуг навела да је велики дио чланова Предсједништва СНС-а "жељан" ванредних парламентарних избора и да су свјесни да би то странци највише одговарало, јер је реалност да у Србији имају примат.

"Да бисмо волели изборе – волели бисмо, јер свесни смо да то Српској напредној странци највише одговара. Знамо за велику одговорност коју носи председник странке, а који ће размислити о свему томе, али је заиста време да се избори одрже", рекла је Михајловићева и додала да би чланови СНС-а вољели да виде предсједника странке Александра Вучића и као премијера државе.

Михајловићева није могла да каже кад ће бити одржана прва следећа сједница Предсједништва, али је навела да ће на њој бити ријечи о политичкој ситуацији у земљи, изборима, сједници ванредне страначке скупштини, директорима јавних предузећа.

Њено мишљење је и да су избору у Војводини неопходни, јер, како је рекла, власт у тој покрајини не одговара "реалном осјећању грађана", што, додала је, потврђују и резултати на протеклим локалним изборима.

"Морамо да учинимо све да се у Покрајини живи боље. Немогућа је ситуација да регион који се сматра најбогатијим, данас буде најсиромашнији, а за то је одговорна власт у Војводини", рекла је она и додала да актуелна власт води у све дубље проблеме и незадовољство грађана.

Михајловићева очекује побједу напредњака и на изборима у Београду, мада, додала је, још се не зна ко ће бити кандидат те странке за градоначелника, али се о томе разговара.

"Очекујем више одговорности од првог човека који ће водити Београд па до последњег, више децентрализације, јер општине морају да живе, председници општина морају заиста да управљају, а да то не ради један човек", рекла је Михајловићева.

Избори на Вождовцу показали су да грађани имају повјерења у СНС, додала је Михајловићева наводећи да је председник те општине у претходном периоду био из СНС-а, али да је због деловања градских власти и бившег градоначелника Драгана Ђиласа, Вождовац имао озбиљне проблеме и био "дете које се мање воли".

"И поред свих опструкција које је Град чинио ка одређеним општинама, пре свега мислим на Вождовац, грађани су гласали у још већем проценту за СНС", закључила је потпредсједница СНС-а.

Стефановић: ДС треба да провјери легитимитет своје власти у Војводини

Потпредсједник СНС-a Небојша Стефановић рекао је да су локални избори у Војводини у протеклих годину дана показали да ДС више не ужива поверење грађана и да би требало да провјери легитимитет своје власти у покрајини.

"На свим изборима у Војводини одржаним протеклих годину дана показало се да ДС више није та странка која ужива поверење грађана", рекао је Стефановић новинарима уочи тематске сједнице Скупштине Војводине о процесу придруживања Србије ЕУ.

Истакао је да СНС неће учинити ништа на силу када је ријеч о ванредним покрајинским изборима уз оцјену да су локални избори у Оџацима били "добра порука грађана" о томе гдје у Војводини постоји легитимитет.

Стефановић је подсјетио да ДС свакодневно инсистира на ванредним републичким изборима и да би у том смислу морала да покаже да исто тако поштује право грађана да кажу шта мисле и о власти у Војводини на чијем су челу.

Поводом инцидената на изборима у Оџацима потпредсједник СНС-а је нагласио да је та странка против било каквих инцидената и сваке врсте насиља и додао да напредњацима није у интересу да се они било гдје десе.

Стефановић је указао да је СНС на свим изборима у последњих годину дана забиљежио одличне резултате, не испод 45 одсто и поновио да напредњацима не одговарају инциденти, али да је "очигледно да постоје неке снаге којима то одговара зато што не могу да побједе".

Стефановић је позвао надлежне да испитају све у вези са тим инцидентима, а грађане да учествују у изборним процесима који у Србији морају да буду цивилизовани и демократски.0 КОМЕНТАРА

  1. Требају нови избори, потребно је да се сви још једном извагају, па да се зна ко колико одговорности треба да преузме.
    Ево ирационално је да дачић има толику ширину власти, а нема подршку ни 10% по резулататима на задњим локалним изборима.
    По мени је већи патриота и бољи по српске интересе Расим са својом умјереном социјалдемократском партијом него ти дачићеви лажни комунисти комформисти. Боље да више учешћа у властима Србије има Расим, него да се тамо по Пазару шире зукорлићеви и угљанинови сецесиноисти.
    Дачић може само ући у већинску власт, а не никако да је он саставља.
    Жутима се надам да добију онолико колико им и припада, испод цензуса!