Медијска артиљерија у Бијељинском локалном обрачуну

Српска радикална странка /СРС/ у Бијељини оцијенила је данас "сулудим потез градских власти" да издвоје 30.000 КМ за постављање семафора испред Основне школе "Кнез Иво од Семберије" у граду.

среда, 1 јуна, 2016 / 15:13

Српска радикална странка /СРС/ у Бијељини оцијенила је данас "сулудим потез градских власти" да издвоје 30.000 КМ за постављање семафора испред Основне школе "Кнез Иво од Семберије" у граду.

Предсједник Градског одбора СРС Бијељина Миленко Митровић сматра да градска власт "бахато троши новац и од постављања једног семафора прави велики догађај".

"Да ли је могуће да се градска власт хвали како су издвојили толика средства за један семафор? Да ли заиста два стуба и сигнална свјетла коштају толико? Прије би рекли да је ријеч о чистој бахатости, па чак би могли рећи да се то ради више ради личне промоције у предизборне сврхе", наводи Митровић у саопштењу.

Он истиче да је смијешно да се "случај семафор" до те мјере злоупотребљава ради промоције.

Митровић наводи да је за путну мрежу у Бијељини у овој години предвиђено 1.220.000 КМ, од чега највише за асфалтирање улица и изградњу саобраћајнице у Индустријској зони два.

"За све семафоре у граду предвиђено је да се потроши 30.000 КМ, а сада је за само један семафор издвојено толико средстава", истиче он.

Митровић истиче да су радикали свјесни значаја безбједности дјеце у саобраћају, али и да расипају буџетска средстава, као и због чега се то ради.

По истом каналу плови и директорица Центра за културу

Директор Центра за културу "Семберија" Љиљана Еркић изјавила је данас да је градоначелник Бијељине /Мићо Мићић/ ставио кључ у браву за културу у граду, јер је та установа културе једина у граду остала без априлске плате и без новца за организацију културних манифестација и рад кафе клуба.

Еркићева је на конференцији за новинаре у просторијама Покрета "Успјешна Српска", у који је прешла из СДС-а, рекла да "маћехинско понашање" Градске управе према Центру за културу и култури уопште траје дуго, али да је, највјероватније, кулминирало због мајских политичких превирања и јавног изношења мишљења о дешавањима у Бијељини.

Директор Центра за културу упозорава да због оваквог понашања Градске управе испаштају радници, њих 36 који нису примили плату за април.

Према њеним ријечима, плате запослених у Центру за културу су од 370 до 1.000 КМ, док су плате запослених у Градској управи редовне и у просјеку износе 1.800 КМ.

"Однос Градске управе Бијељине према култури у граду види се у буџету, гдје је за културу намијењено 90.000 КМ годишње, од тога 35.000 за Центар за културу", истакла је она.

Еркићева је оцијенила да та установа културе оправда сваку уложену марку и на 100.000 КМ уложених из буџета, од продаје улазница врати у локални буџет 120.000 КМ.

У 2015. години, прилив од улазница био је 65.000 КМ, а Кафе клуб у Центру за културу повећао је приход за три пута.

Према њеним ријечима, новца за рад Центра за културу и организовање културних манифестација у Бијељини нема ни у ребалансу градског буџета који је у јавној расправи.

Она је истакла да је у протекле двије године од како је на челу ове установе културе организован низ значајних манифестација у Бијељини, с циљем анимирања дјеце и младих и подизање културне свијести у граду.

Еркићева је на конференцији за новинаре изразила наду да ће у Покрету "Успјешна Српска" прихватити и подржати успјешне људе.