Медији растржу бившу грузијску министарку због стриптиз слике

Бивша грузијска министарка привреде, Вера Кобалиа, у центру је пажње и свјетских и локалних медија. У питању није политички скандал, већ фотографија која је изашла у јавност, а која приказује 28-годишњу Кобаиу са још неколико младих жена у провокативним позама. Фотографија је објављена у у неколико грузијских новина, а ни руски медији је нису пропустили […]

субота, 27 јула, 2013 / 12:51

Бивша грузијска министарка привреде, Вера Кобалиа, у центру је пажње и свјетских и локалних медија. У питању није политички скандал, већ фотографија која је изашла у јавност, а која приказује 28-годишњу Кобаиу са још неколико младих жена у провокативним позама.

Фотографија је објављена у у неколико грузијских новина, а ни руски медији је нису пропустили искористити како би грузијског предсједника приказали у негативном свјетлу. Дио медија наводи како је министарка својевремено радила као го-го плесачица, што она оповргава и такве прозивке сматра смијешнима.

Грузијског предсједника Михаила Сакасхвилија опозиција је још прије критиковала због министарке Кобалие јер ју је без искуства у политици поставио на једно од најважнијих мјеста у Влади.

Локалне опозиционе новине пишу да је Сакашвили Веру упознао током пута на зимске Олимпијске игре у Ванкуверу.

Кобалиа је 15 година живјела у Канади, након што је њена породица тамо избјегла након првог грузијско абхашког сукоба. Она је изјавила како је поносна што је дио Владе те је изразила увјерење да ‘пренадувана’ прича неће дирати већину грађана.

‘Та је фотографија настала прије неколико година, и то на Флориди, не у Ванкуверу. Фотографија је снимљена с мојим пријатељицама током одмора и ако опозиција, или било ко други, од тога жели направити нешто велико мислим да јавност неће марити. Ако планирају тражити још нешто, неће ништа пронаћи јер не постоји ништа више осим те фотографије. Зато и праве тако велики проблем од ње,’ рекла је министарка Кобалиа.

Фотографија приказује Веру, њезину сестру Нину и још три женске особе које позирају у ноћном клубу.

‘То није узето с моје странице нити страница мојих пријатељица. И да вам будем искрена то је фотографија коју дуго нисам видјела и заправо ме подсјетила на пријатеље и факултетске дане. Ништа превише узбудљиво’, објаснила је Вера.

На фотографији се не види је ли снимљена у стриптиз клубу, а исто тако немогуће је одредити гдје је снимљена. Министарка је на њој одјевена у хаљину и нема назнака да је учествовала у стриптизу.
Грађани, као што је министарка и вјеровала, нису показали превелик интерес за њезин приватни живот. Кажу да их више занима њезин професионални живот, а не што ради у слободно вријеме.