Марк Цукерберг: Гасим Фејсбук 15. марта

Марк Цукерберг је најавио да ће Фејсбук затворити у марту јер је управљање сајтом је постало превише стресно. Oва вијест је објављена на једном у низу сајтова који се баве креирањем и објављивањем шаљивих, изврнутих и лажних информација, али је, како то бива, одмах прихваћена и пренесена на "релевантним" порталима. Новинари су без провјере, насјели […]

понедељак, 10 јануара, 2011 / 10:20

Марк Цукерберг је најавио да ће Фејсбук затворити у марту јер је управљање сајтом је постало превише стресно.

Oва вијест је објављена на једном у низу сајтова који се баве креирањем и објављивањем шаљивих, изврнутих и лажних информација, али је, како то бива, одмах прихваћена и пренесена на "релевантним" порталима.

Новинари су без провјере, насјели на ово:

“ФБ је затечен ван контроле”, рекао је Цукерберг на конференцији за новинаре ван свог офиса у Пало Алто, а управљање овом фирмом је уништило мој живот. Морам да ставим тачку на ово лудило.”

Цукерберг је најавио да од 15. марта корисници више неће моћи да приступе својим ФБ налозима.

Марк Зукерберг је најавио да ће Фејсбук затворити у марту. Управљање сајтом је постало превише стресно.

“ФБ је затечен ван контроле”, рекао је Зукерберг на конференцији за новинаре ван свог офиса у Пало Алто, а управљање овом фирмом је уништило мој живот. Морам да ставим тачку на ово лудило.”

Цукерберг је најавио да од 15. марта корисници више неће моћи да приступе својим ФБ налозима.

“Након 15. марта се цијели сајт гаси.”, рекао је Аврат Хумартхи, потпредсједник техничких послова на ФБ. “Дакле, ако пожелите да своје слике видите поново, препоручујем да их скинете са Интернета. Нећете више моћи да их видите када Фејсбук изађе из посла.”

Цукерберг рекао да је одлука да се затворит Фејсбук била тешка али да то неће много узнемирити људе.

“Ја лично не мислим да је то велика ствар”, казао је у приватном телефонском интервјуу. “И да будем искрен, мислим да је тако боље. Без Фејсбука, људи ће морати да изађу и створе праве пријатеље. То је увијек добра ствар. ”

Неки Фејсбук корисници су били жестоки чувши шокантну вест.

“Шта ја да радим без Фејсбука?”, Изјавио је Денисе Брадшо, средњошколац из Индијане. “Мој се живот врти око њега. Ја сам на Фејсбуку најмање 10 сати дневно. Шта сада да урадим са слободним временом? ”

Финансијски кругови критикују Цукербергово излажење из мултимилионског посла. ФБ је тренутно рангиран као једана од најбогатијих фирми у свијету, економисти вриједности око 7,9 милијарди долара.

Но, Цукерберг се не осврће на ове критике.

“Не бринем о новцу”, рекао је Цукерберг. “Ја свој стари живот желим назад.”

ФБ корпорација сугерише корисницима да уклоне своје личне податке са сајта прије 15. марта. Након тог датума, све фотографије, биљешке, линкови и видеи ће бити трајно избрисани.Оставите одговор