Марадона селектор репрезентације Ирака

Легендарни аргентински фудбалер Дијего Марадона биће именован на функцију селектора репрезентације Ирака, објавли су аргентински медији. Добили смо понуду коју смо прихватили. Извршни комитет Фудбалске федерације Ирака сутра ће прихватити финансијске услове уговора, рекао је Марадонин агент Ернан Тофони. Марадона је сада менаџер Фудбалске федерације Уједињених Арапских Емирата и тај посао би желио да задржи […]

петак, 21 децембра, 2012 / 08:37

Легендарни аргентински фудбалер Дијего Марадона биће именован на функцију селектора репрезентације Ирака, објавли су аргентински медији.

Добили смо понуду коју смо прихватили. Извршни комитет Фудбалске федерације Ирака сутра ће прихватити финансијске услове уговора, рекао је Марадонин агент Ернан Тофони.

Марадона је сада менаџер Фудбалске федерације Уједињених Арапских Емирата и тај посао би желио да задржи и као селектор Ирака, али није познато да ли ће Ирачани на то пристати.

Један од најбољих играча у историји фудбала од 2008. до 2010. био је селектор Аргентине, а добио је отказ после елиминације гаучоса у четвртфиналу Мондијала у Јужној Африци.

Последње двије године био је тренер клуба Ал Васл из Уједињуених Арапских Емирата.

Селектор Ирака до новембра је био Бразилац Зико, који је поднио оставку јер национална федерација није испуњавала уговорне обавезе.