Македонија: Срби, марш на Косово

СКОПЉЕ – Социјалдемократски савез Македоније (СДСМ) мораће да одговара због инцидента у Собрању, јер је посланик те странке Радмила Шекеринска позвала лидера српске партије Ивана Стоиљковића да заједно са свим Србима у Македонији напусти земљу и врати се на Косово. Повод за инцидент била је скупштинска расправа о пројекту „Скопље 2014” током које је Стоиљковић […]

понедељак, децембар 13, 2010 / 14:22

СКОПЉЕ – Социјалдемократски савез Македоније (СДСМ) мораће да одговара због инцидента у Собрању, јер је посланик те странке Радмила Шекеринска позвала лидера српске партије Ивана Стоиљковића да заједно са свим Србима у Македонији напусти земљу и врати се на Косово.

Повод за инцидент била је скупштинска расправа о пројекту „Скопље 2014” током које је Стоиљковић у неколико наврата Камени мост у Скопљу назвао Душановим мостом.

То је испровоцирало Шекеринску, па је поручила Стоиљковићу да напусти Македонију и оде на Косово, „јер омаловажава и преименује македонске вековне симболе”.

Посланик Стоиљковић из Демократске партије Срба у Македонији најавио је да ће послати протестно писмо амбасадама свих западноевропских земаља, тражећи заштиту од политике представника СДСМ и извињење партијског врха.

СДСМ, који је у више наврата испољавао нетрпељивост према Србима у Македонији и Шекеринска мораће да одговарају за овај инцидент, посебно зато што им се често догађа да ружно говоре и о ромским представницима у парламенту, што показује њихову етничку нетрпељивост у дужем периоду, пише скопски дневник „Вечер”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *