Македонци направили нову пјесму за Евровизију

Есма Реџепова и поп-пјевач Влатко Лозаноски, представљаће Македонију на такмичењу за Пјесму Евровизије, јавили су вечерас македонски медији. После неуспјешног покушаја с пјесмом „Империја” која је изабрана, а затим, због низа негативних оцјена, повучена из такмичења за Пјесму Евровизије, вечерас је у Скопљу промовисана нова пјесма. То је „Пред да се раздени” (Прије свитања) коју, […]

субота, март 16, 2013 / 08:55

Есма Реџепова и поп-пјевач Влатко Лозаноски, представљаће Македонију на такмичењу за Пјесму Евровизије, јавили су вечерас македонски медији.

После неуспјешног покушаја с пјесмом „Империја” која је изабрана, а затим, због низа негативних оцјена, повучена из такмичења за Пјесму Евровизије, вечерас је у Скопљу промовисана нова пјесма.

То је „Пред да се раздени” (Прије свитања) коју, уз Влатка Лозаноског, на ромском језику пјева „краљица ромске музике” Есма Реџепова, а аутор је њен син Симеон Анастасов.

Есма Реџепова је пјевала и пјесму која је повучена.

Она је за скопски лист „Нова Македонија” изјавила: „До сада у 55-годишњој каријери нисам доживјела да ми неко врати пјесму, као што је био случај са ‘Империјом’ која ми се, руку на срце, више допадала, али за све има први пут”.

„Ипак и интерпретацијом ‘Прије свитања’ моћићу да европској јавности покажем дио својих вокалних квалитета”, казала је Реџепова која је рекла и „да се нада великој подршци многобројних обожавалаца и поштовалаца из цијеле Европе”.

Пјесма „Империја” је повучена из такмичења за Пјесму Евровизије, прије свега због негативних реакција из Грчке на коришћење Александра Македонског у ТВ-споту за ту пјесму и других алузија на антричку историју.

Македонска радио телевизија (МТВ) је по повлачењу већ одабране пјесме, била дужна да до 18. марта достави нову, комплетно завршену пјесму која ће је представљати на такмичењу за Пјесму Евровизије, 14-18. маја у Малмеу, Шведска.Оставите одговор