Мајкић: СНСД и СДС имају заједнички став о кључним стварима за Српску

СНСД и СДС у парламенту БиХ имају заједнички став о гласању о кључним стварима које се односе на Републику Српску, изјавила је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић. Мајкићева није жељела да коментарише односе СНСД-а и СДС-а на нивоу Републике Српске, додавши да ће о томе одлучити те двије партије. "Раскол […]

четвртак, фебруар 28, 2013 / 15:01

СНСД и СДС у парламенту БиХ имају заједнички став о гласању о кључним стварима које се односе на Републику Српску, изјавила је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић.

Мајкићева није жељела да коментарише односе СНСД-а и СДС-а на нивоу Републике Српске, додавши да ће о томе одлучити те двије партије. "Раскол ће се ‘одјавити’, ако га буде", рекла је Мајкићева новинарима у Сарајеву.

Говорећи о закону о празницима на нивоу БиХ, она је изразила сумњу да ће он ускоро бити донесен, јер се прво мора постићи сагласност шта ће се заједно прослављати.

"Све док је искључиви став у Федерацији БиХ да се обиљежавају ‘нови’ празници, сумњам да ћемо донијети закон, јер је став Републике Српске другачији. Ова земља носи посљедице тога што се не поштујемо и не разумијемо, јер би иначе постигли договор шта можемо да славимо. Спорне датуме требало би оставити за неки наредни период када буде више слуха за то", оцијенила је Мајкићева.

Посланик СДС-а Александра Пандуревић рекла је да односи између СНСД-а и СДС-а на нивоу БиХ "за сада функционишу".

"Ми очекујемо да ћемо, када СНСД ријеши унутарстраначке и проблеме са Владом, сјести, разговарати и рашчистити ове односе да видимо куда они иду", рекла је Пандуревићева.Оставите одговор