Мадуро однео тијесну побједу, Каприлес не признаје резултате

Кандидат владајуће партије Николас Мадуро однио је тијесну побједу на предсједничким изборима у Венецуели над противкандидатом Енрикеом Каприлесом, саопштила је данас изборна комисија, а Каприлес не признаје резултате. Мадуро је, на јуче одржаним изборима, освојио 51 одсто гласова док је Каприлес освојио 49 одсто, навела је агенција АП док агенција Ројтерс преноси да је Мадуро […]

понедељак, април 15, 2013 / 08:11

Кандидат владајуће партије Николас Мадуро однио је тијесну побједу на предсједничким изборима у Венецуели над противкандидатом Енрикеом Каприлесом, саопштила је данас изборна комисија, а Каприлес не признаје резултате.

Мадуро је, на јуче одржаним изборима, освојио 51 одсто гласова док је Каприлес освојио 49 одсто, навела је агенција АП док агенција Ројтерс преноси да је Мадуро освојио 50.7, а Каприлес 49.1 одсто гласова бирача.

Званичници су рекли да је Мадуро побиједио Каприлеса са разликом од око 300.000 гласова.

Опозициони лидер, Каприлес, одбио је да прихвати Мадурову тијесну побједу и затражио је поновно бројање гласова.

„Имамо различите резултате”, истакао је Каприлес у обраћању нацији нешто после поноћи, указујући на хиљаде нерегуларности током гласања.

„Господине Мадуро, ако сте били раније нелегитимни, сада сте то још више”, рекао је Каприлес, пренијела је агенција Ројтерс.

Каприлес је јуче упозорио да постоји план да се измијени изборна воља.

„Скренули смо пажњу у земљи и у свијету на намјеру да се промијени изборна воља гласача”, написао је каприлес на свом твитер налогу пошто су јуче отворена биралишта, пренијела је агенција АФП.

Недавно преминули венецуелански лидер Уго Чавес лично је изабрао за свог политичког насљедника Мадура.

Чавес је умро 5. марта после двогодишње борбе са раком, после чега је услиједила краткотрајна предизборна кампања.

Побједник предсједничких избора требало би да положи заклетву 19. априла, а мандат ће му трајати до јануара 2019. године, пошто треба да заврши мандат који је Чавес требало да започне у јануару.0 КОМЕНТАРА

  1. Побједа је побједа, тијесна још слађа, није успио план ујка глобе из уса, обилазиће још дуго чифутски каматари поред венецуеланске нафте!
    Браво и свака част за националнистичку побједу народа Венецуеле!

Оставите одговор