21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Лукашенко се јавио: Жив сам и наравно да нисам напустио земљу

"За сада сам жив и нисам у иностранству, као што неки ‘обавијештени’ шире: ‘предсједник је напустио земљу и налази се у иностранству'", рекао је Лукашенко, преноси државна агенција Белта.

петак, 14 августа, 2020 / 18:35

Широм Бјелорусије одређене групе већ шести дан протестују на улицама против званичних резултата предсједничких избора, на којима је Лукашенко добио 80 одсто гласова, а његова притивкандидаткиња Свјетлана Тихановска десет одсто.

Но, за разлику од своје противкандидаткиње која је одмах отишла у Литванију, али прво пустивши да се једно вријеме спекулише гдје је, како би се подигле страсти и писале лажне вијести у којим је можда ухапшена или чак убијена – Лукашенко се налази на радном мјесту гдје и посљедњих 26 година.

Неке фабрике су у знак протеста ступиле у штрајк, а њима се придружују и медицински и умјетнички колективи; што указује да Бјелорусија, као и већина бивших постсовјетских република, не може да изађе на крај са притиском кроз дипломатију и "НВО сектор" финансиран са запада, простим изналаском свог посткомунистичког идентитета.

Украјина као путоказ

"Тиранија" како Запад крсти уређење у Бјелорусији, даје боље економске и социјалне резултате од било које државе настале из бившег СССР. Највише Украјине, која је прихватила западну шарену лажу и може служити као најбољи путоказ куд ће такво политичко дјеловање одвести њихову земљу.

Према подацима полиције, током протеста ухапшено је више од 6.000 људи, а бјелоруске власти ослободиле су преко 100 људи који су притворени на демонстрацијама против изборних резултата.

Министар унутрашњих послова Јуриј Карајев јуче се обратио грађанима: "Као челна особа, желио бих преузети одговорност и искрено се извинити тим људима који су се нашли у близини и нијесу успјели брзо да се склоне", казао је Карајев.