Руководећи ПДП без маске: Од 61 општине и града у Српској, за 60 имају листе – плус једна из Ефбиха

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, након данашње сједнице Предсједништва странке у Источном Сарајеву рекао је да је Предсједништво потврдило изборне листе за 60 општина у Републици Српској и једној у ФБиХ.

петак, 14 августа, 2020 / 17:53

Он додаје да би Партија демократског прогреса требало да предложи кандидата за градоналника Источног Сарајева или кандидата за начелника општине Пале, у складу са примарним договором са СДС-ом.

"Партију демократског прогреса води жеља и одлучност за прављењем историјског резултата на изборима 15. новембра ове године, који ће бити увертира за мијењање постојећег стања у Републици Српској" поручио је Бореновић.

Он је истакао да ће 1120 храбрих и одлучних народних кандидата за градоначелнике, начелнике и одборнике снагом артимената, чиста образа и у директној комуникацији са грађанима добити подршку народа за вођење својих локалних заједница.
"Очекујемо велику побједу у Бањалуци, али и у другим општинама, од најзападнијег Новог Града, преко Козарске Дубице, Српца, Котор Вароши, Рудог, до најјужнијег Требиња. Једнако као и највећем граду Српске, пажњу посвећујемо и другим локалним заједницама, без обзира на величину и географски положај", истиче Бореновић.
Бореновић је поручио да се нада фер и коректним изборима. "Највећи изазов биће контролисање регуларности изборног дана и процеса бројања гласова, али ПДП и коалициони партнери учиниће све да спријече нерегуларности којих је било много на претходним изборима", закључио је Бореновић.1 КОМЕНТАР