Лудило без краја: Клуб из Српске отпустио фудбалера из Ефбиха, због шале о Ратку Младићу

Млади фудбалер Белмин Халиловић је добио отказ у екипи Модриче, само четири дана пошто је потписао уговор.

среда, 15 јула, 2020 / 13:04

Гомила кретенизованих медија који функционишу само на принципу копирања свега објављеног, навели су да је "Разлог за овај чин је његова објављена порука у којој велича Ратка Младића". Пошто га очито не велича, већ се из контекста може ишчитати нешто сасвим супротно.

Наиме, објављен је преслик његове поруке у којој, вјероватно неком пријатељу, шаље своју слику у мајици са двоглавим орлом. На крају уз низ емотикон осмјеха уплаканих од смијеха шаље поруку "живио Ратко Младић".

Друго полувријеме чега?

Наравно да то нема никакве везе са величањем српског генерала, већ је у питању младалачки хумор, затрован естрадним политичким национализмом и дубоким породичним васпитањем.

Халиловићева најава "другог полувремена" није нипошто прича о некој конкретној фудбалској утакмици коју управо играју, већ редовна фраза која се у Ефбиху пропушта и у медије, а која треба да значи како се муслиманско становништво спрема на обрачун у новом ратном сукобу.

Након што се спорна сличица појавила у јавности, клуб је објавио да кажњава свог фудбалера "због кршења клупске дисциплине и наношења штете угледу клуба". Ово или је умишљање медијске битности или самоамериканизације Џорџ Флојд типа, или се клуб из неких других разлога желио ријешити овог играча.

У сваком случају, тешко лудило. Поготово од стране клубова чији навијачи су тек тешки национални екстремисти, а са којима управа по правилу тијесно сарађује.

– Клуб је одлучио да раскине уговор са овосезонским појачањем Белмином Халиловићем. Клуб се оградује од таквих и сличних ствари, те од својих чланова захтева да се искључиво концентришу на спорт и професионалне обавезе које фудбал носи – наводи се у саопштењу.

Страшно шта клинци дијеле по Инстаграму ових дана

Бизарна ситуација је "вриштала" личним подметањем, што је ускоро потврдио и Халиловић.

– Пријатељ ме издао за паре. Увијек смо се шалили, он је, рецимо, као Србин певао песму Халида Бешлића "Сарајево, граде мој", али ако је он мени уништио живот, ја не желим њему. Што се конкретно овога тиче, то је била интерна шала. Он је мени послао нешто везано за Насера Орића и у наставку зезанције сам ја њему послао ово за Ратка Младића – рекао је Белмин.

Халиловић каже како је његов пријатељ, чији идентитет не жели да открије како би га заштитио, поруке проследио Јасмину Мемишевићу и Даниелу Павловићу Данцу.

– Њих двојица су ово искористили против мене. Свјесно су ми намонтирали. Они су ме довели у Модричу и онда су тражили новац од мене. Када нисам пристао на то, запријетили су ми да ће ми уништити каријеру и тако је све ово настало. Поврх свега, порука је објављена баш 11. јула иако је настала десет дана раније. На крају крајева, и мој отац је био припадник Армије РБиХ – каже Халиловић.4 КОМЕНТАРА

 1. Е мој дјечак,требао си у кући бити научен да је телефон курва.
  Српском псету које те је издало за ситан новац остаје да се убије да не пренесе проклетство на потомке.
  Некада су школску клупу у Тузли дијелили Гојко Стојчевић и Меша Селимовић и обојица постали великани.Ти ниси имао среће али неће ни тај далеко догурати.

 2. Топузе,није само српско псето лоше већ и сва остала српска говна која су у шеми са Јасмином Мемишевићем и Даниелом Павловићем Данцем издала и продала малог Белмина.
  Да је Белмин којим случајем огрнуо усташку заставу сви би се редом у клубу сложили да је то сасвим ОК и да је његово људско право мрзити србе, Белмин би и данас играо за Модричу.
  Белмину свака част јер није пристао да живи као миш у рекеташком систему Републике Српске!

  Велика је грешка мислити да Република Српска има неке везе са српством или православљем,српство и вјера само је средство за рад усташко-удбашком режиму.
  И дан данас се у земљу армираним бетоном урезују смрдљиве петокраке да режим трајно обиљежи свој допринос уништавању српства.