12:44 Тужилаштво БиХ "преузело" случај Давида Драгичевића, али не истражује убиство, него повреду службене дужности12:34 Мјешовити тим: Министрица Давидовић обишла фудбалере са Дауновим синдромом12:30 Је ли могуће да ће коначно неко одговарати: Вишковић тражи одговорне за уништење 1.300 вакцина у Приједору12:19 Република Српска и Покрајина Војводина - специјално и паралелно управљање отпадом (провјерите јесу ли портпароли то добро превели у загради)09:59 Гробар-лопаташ: Кловн Инцко на сахрани Јована Дивјака09:36 Фолклор у Хрватској: Јесте ли згрожени?08:18 Стоп лицемјерју: Српска и Србија се слажу са Хрватским поштама!19:21 ПДП након партијског састанка тражи од Вишковића да одговори да ли се Влада РС кришом задужила 800 милиона КМ17:05 Никола Дабић: Срдачан поздрав из Републике Српске за Шејлу Камерић16:46 Какву је приредбу припремила администрација Градског Сина Драшка за 22. април?

Ваљда их неће пратити теорије завјере, као са кинеском: Кореја спрема 6Г мрежу

Самсунг је објавио да ове године започиње развој 6Г мреже. Нова технологија значајно ће се ослањати на вјештачку интелигенцију. Стручњаци ове компаније предвиђају да ће 6Г бити комерцијализована око 2028. године.

среда, 15 јула, 2020 / 12:22

Иако је 5Г технологија још увијек почетник на ширем тржишту, у компанији Самсунг сматрају да је већ сада тренутак за развој нове генерације мобилне мреже.

Самсунг је јуче објавио саопштење у коме се каже да ове године започиње истраживања на развоју 6Г мреже. Циљ је да нова технологија буде комерцијализована око 2028. године, а у широкој употреби до 2030. године.

Нова технологија би требало да обезбиједи 50 пута већу брзину протока података у односу на 5Г мрежу. То ће захтијевати другачије дизајнирање мреже, како би се превазишла ограничења у обради података на мобилним телефонима.

Такође, неопходно је да се од самог почетка ради на развоју вјештачке интелигенције, која ће имати значајну улогу у примјени нове технологије. Њен најважнији задатак ће бити да обезбиједи сигурност саме мреже и безбједност у размјени података.

Да није прерарано за развој нове генерације мобилне мреже потврђује и најава Међународне телекомуникационе уније УН. У овој институцији, која је надлежна за утврђивање стандарда које морају да испуне мобилне мреже, потврдили су да ће рад на стандардима за 6Г започети наредне године.

Што бржа технологија, то краће вријеме за стандарде

У Самсунгу очекују да вријеме које је потребно за дефинисање нових стандарда – без којих сама технологија не може да уђе у употребу – неће омести њихове планове у погледу комерцијализације. Ниаме, примјетно је да са са сваком новом генерацијом мобилних мрежа, то вријеме знатно скраћује.

У случају 3Г мреже за то је било је потребно петнаест година, а за примјену 5Г скоро двоструко мање – осам годиина, док се за 6Г очекује да ће тај рок бити још краћи.Оставите одговор