Лондон: Ухапшено 160 људи

Британска полиција ухапсила је 160 људи након викенда испуњеног немирима и пљачком у сјеверном и осталим дијеловима Лондона, саопштиле су данас власти. Групе младих људи пљачкале су продавнице и подметале пожаре током насиља, које је покренуло питања о безбједносним мјерама предузетим пред Олимпијске игре у британској пријестоници 2012. године . Око 35 полицајца је повријеђено, […]

понедељак, 8 августа, 2011 / 13:04

Британска полиција ухапсила је 160 људи након викенда испуњеног немирима и пљачком у сјеверном и осталим дијеловима Лондона, саопштиле су данас власти.

Групе младих људи пљачкале су продавнице и подметале пожаре током насиља, које је покренуло питања о безбједносним мјерама предузетим пред Олимпијске игре у британској пријестоници 2012. године .

Око 35 полицајца је повријеђено, укључујући и оне које је ударио аутомобил током покушаја хапшења у источном дијелу Лондона.

"Полицајци су шокирани ужасавајућим степеном насиља усмјереног против њих", рекла је полицијски званичник Кристин Џоунс.

Лондонској ватрогасној бригади пријављено је неколико пожара у Ејнфилду, Брајстону и Волтамстоу.

Насиље је избило 6. августа увече у Тотенхему, сјеверном предграђу Лондона, у знак протеста због убиства 29-годишњег Марка Дугана од стране полиције.

Полиција је раније навела да су се сличне криминалне активности синоћ и рано јутрос прошириле на друге дијелове Лондона.

Дуган је страдао у оружаном инциденту 4. августа, у оквиру полицијске операције "Трозубац" током које је вођена истрага о криминалу у афричким и карипским заједницама у граду.0 КОМЕНТАРА

  1. хаха..ма какав трећи свјетски Ањице, па сад ће СБ УН донијети резолуцију „забрањен лет“ над британијом, па ће баба краљицу у њеној бакингемској палати да бомбардују авиони БРИК-а, Венецуеле, Кубе, Либије и Ирака, да би на тај начин помогли побуњеницима у праведном гњеву…јер то је свјетски процес, зашто би се стало само на Гадафију?
    Бомбардујте диктаторски британски режим!
    баш ме интересује на чијој је страни онај наш турчин ороз?хехехе…