Лондон: Циjена црног злата у паду

ЛОНДОН – Цијене нафте на свјетском тржишту данас су у паду након што су раније дотакле износе највише у протекле двије и по године због могућности постизања мировног споразума у Либији, те због најаве Саудијске Арабије да, у случају потребе, може да произведе додатне количине нафте. У Лондону цијена сирове нафте "брент" из Сјеверног мора […]

понедељак, 11 априла, 2011 / 12:32

ЛОНДОН – Цијене нафте на свјетском тржишту данас су у паду након што су раније дотакле износе највише у протекле двије и по године због могућности постизања мировног споразума у Либији, те због најаве Саудијске Арабије да, у случају потребе, може да произведе додатне количине нафте.

У Лондону цијена сирове нафте "брент" из Сјеверног мора мања је за 60 центи и сада је 126,05 по барелу.

У Њујорку је цијена свјетле сирове нафте пала за 27 центи и сада износи 112,52 долара по барелу. У Њујорку је цијена бaрела нафте раније достигла износ од 113,46 долара, што је највише од 22. септембра 2008. године.

Предсједник Јужноафричке Републике Џејкоб Зума рекао је данас да је либијска влада прихватила мировни план Афричке уније за окончање осмоседмичног сукоба.

Зума и још три лидера афричких земаља састали су се јуче са Гадафијем у Триполију. Тим Афричке уније сада одлази у упориште побуњеника у град Бенгазију на истоку Либије.