03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Листа најскупљих градова за живот: На зачељу Каракас, на врху Париз, Сингапур…

Истраживање лондонске Обавјештајне јединице економиста показало је да су најскупљи градови на свијету Париз, Сингапур и Хонг Конг.

среда, 20 марта, 2019 / 09:44

Листа годишњег истраживања садржи поредак 133 града, а ово је први пут у 30-годишњој историји да три града дијеле прво мјесто.

Ауторка извјештаја Роксана Славчева подсјећа да је Париз био међу десет најскупљих градова од 2003. године и да је "изузетно скуп” за живот.

На другом мјесту је Женева, а слиједе Осака, Сеул, Копенхаген, њујорк, Тел Авив и Лос Ангелес.

Обавјештајна јединица економиста ову листу формира упоређујући цијене 160 производа и услуга – попут хране, становања и пријевоза.

Према овом истраживању најјефтинији град за живот је Каракас, а слиједе Дамаск, узбекистански Ташкент и казахстански Алмати.