19:08 Звучи мало шпијунско-суперхеројски: Босић против СНСД-овог тима за прљаве операције17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

СДС: Неутемељена и скандалозно неправедна пресуда

Српска демократска странка пресуду Хашког трибуналa Радовану Караџићу, као и претходну која је изречена у првостепеном поступку, сматра неутемељеном и скандалозно неправедном.

среда, 20 марта, 2019 / 09:33

Када је Хашки трибунал у питању, став Српске демократске странке остаје непромијењен:  

Он је превасходно политичка институција чији је формални циљ процесуирање најтежих ратних злочина на тлу бивше Југославије, а суштински – наставак сатанизацијe српског народа.

Драконским казнама српским официрима и политичким лидерима, настоји се ударити трајни печат одговорности Срба за грађански рат у бившој Југославији.

Тенденцијa да се пресуда Радовану Караџићу политички злоупотријеби као пресуда српском народу и Републици Српској, неће умањити уставну и политичку позицију Републике Српске, гарантовану Дејтонским мировним споразумом, нити допринијети помирењу народа у Босни и Херцеговини.

Хашки трибунал неправедним и унапријед скројеним пресудама омогућава накарадно тумачење историје за будуће генерације и отвара простор за трајне несугласице и потенцијалне сукобе.

Политички мотивисане пресуде неће умањити трагедију која је задесила све народе БиХ захваћене ратним сукобом, нити ће умањити бол за невиним жртвама.Оставите одговор