Линија Вашингтон-Бор: Дане Чанковић прави анализу чији ће се резултат знати догодине

Да ли протести грађана у Бору против загађивања ваздуха гасовима и тешким металима из топионице бакра кинеске компаније „Зиђин“ потврђују констатацију да је Вашингтонски споразум геостратешка скретница у економском и политичком смислу, знаће се у наредној години.

понедељак, 21 септембра, 2020 / 11:56

Могуће је, да се реални проблем са загађеношћу ваздуха искористи за протесте грађана, а онда и да се „приволи“ кинеска компанија „Зиђин“ да напусти Бор, Србију.

Ако се то деси, био би то примјер како ће свјетски безобзирни моћници елиминисати конкуренцију у остваривању своје незајажљивости. У том смислу, не би изненадио ни планетарни закон у вези заштите животне средине и коришћења оних технологија, које углавном они имају. Била би то таква поларизација човјечанства која би довела до стварања фактичи „више и ниже“ расе.

Ако се избаци кинеска компанија из Бора, онда није искључено, да ће то покушати и са другим компанијама кинеским и руским, па чак и да се покуша раскинути уговор о куповини НИС.

Да тим свјетским силеџијама право и уговори не значе ништа, најбоље може да посвједочи Њемачка, која се разним санкцијама приморава да спријечи сами завршетак Сјеверног тока 2.Оставите одговор