07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Линија Вашингтон-Бор: Дане Чанковић прави анализу чији ће се резултат знати догодине

Да ли протести грађана у Бору против загађивања ваздуха гасовима и тешким металима из топионице бакра кинеске компаније „Зиђин“ потврђују констатацију да је Вашингтонски споразум геостратешка скретница у економском и политичком смислу, знаће се у наредној години.

понедељак, 21 септембра, 2020 / 11:56

Могуће је, да се реални проблем са загађеношћу ваздуха искористи за протесте грађана, а онда и да се „приволи“ кинеска компанија „Зиђин“ да напусти Бор, Србију.

Ако се то деси, био би то примјер како ће свјетски безобзирни моћници елиминисати конкуренцију у остваривању своје незајажљивости. У том смислу, не би изненадио ни планетарни закон у вези заштите животне средине и коришћења оних технологија, које углавном они имају. Била би то таква поларизација човјечанства која би довела до стварања фактичи „више и ниже“ расе.

Ако се избаци кинеска компанија из Бора, онда није искључено, да ће то покушати и са другим компанијама кинеским и руским, па чак и да се покуша раскинути уговор о куповини НИС.

Да тим свјетским силеџијама право и уговори не значе ништа, најбоље може да посвједочи Њемачка, која се разним санкцијама приморава да спријечи сами завршетак Сјеверног тока 2.Коментариши