Латиничење рутински: Дани Српске и Србије у Бечу

Саопштење о овом догађају доносимо у цјелости, али морамо нагласити да ријечи као Нетворк или РНЦ солушнс, ево, очигледно могу бити написане српским писмом.

четвртак, 3 октобра, 2019 / 11:26

У оквиру „Дана Србије и Српске у Аустрији“ у четвртак, 03.10.2019. године, у Привредној комори града Беча ће бити одржана презентација привредних потенцијала Бање Луке и Новог Сада.

Презентација ће се одржати у сали број 5 Привредне коморе града Беча (Адреса: Straße der Wiener Wirtschaft 1, 1020 Беч), са почетком у 13.30 часова, а присутнима ће се обратити предсједник Привредне коморе града Беча, господин Валтер Рук, и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији, господин Младен Филиповић.

О привредним потенцијалима Републике Српке и Србије говориће Горан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе Бање Луке, те директорица Представништва Привредне коморе Србије у Аустрији Нада Кнежевић, а овом приликом биће представљене и пословне активности компанија Мтел Аустрија, Мрежа Network и RNC Solutions.

Очекује се да ће презентацији присуствовати привредници из Аустрије и чланови Привредне коморе града Беча, а организатори истичу да је основни циљ представити инвестицијске потенцијале Републике Српске и Србије, те остварити контакте са аустријском пословном заједницом.

Свечана церемонија отварања „Дана Србије и Српске у Аустрији“ одржаће се у петак, 04.10.2019. године, у просторијама салона Курсалон Хубнер (Kursalon Huebner, Johannesgasse 33, 1010 Wien), са почетком у 19.00 часова.

Манифестацију заједнички организују Представништво Републике Српске у Аустрији, Амбасада Републике Србије у Аустрији и Заједница српских клубова у Бечу, а одржава се под покровитељством предсједнице Републике Српске, госпође Жељке Цвијановић, Владе Републике Српске и Министарства спољних послова Републике Србије.

„Дани Србије и Српске у Аустрији“ ће трајати до 30. октобра 2019. године, а програм је већим дијелом усмјерен на представљање културе и умјетности Републике Србије и Републике Српске публици у Аустрији. Током октобра у Бечу ће бити уприличено гостовање позоришта из Београда и Бање Луке, отварање неколико изложби и одржавање концерата, а у оквиру програма предвиђене су и презентације привредних и туристичких потенцијала Републике Србије и Републике Српске.

Манифестација ће имати и хуманитарни карактер, јер ће се током трајања програма прикупљати средства за акцију “Деца су наша будућност” за Гимназију Свети Сава у Осојану на Косову и Метохији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *