Крвави обрачун у мексичком затвору

У вишесатној тучи између затвореника у затвору у сjеверном пограничном мексичком граду према САД Матаморосу погинуло је 20 затвореника, а 12 је поврijеђено, саопштили су званичници. Сукоб је почео свађом двојице затвореника којој су се други придружили, што се претворило у општу тучу која је трајала све док управа није преузела контролу над затвором. Туча […]

недеља, 16 октобра, 2011 / 13:01

У вишесатној тучи између затвореника у затвору у сjеверном пограничном мексичком граду према САД Матаморосу погинуло је 20 затвореника, а 12 је поврijеђено, саопштили су званичници.

Сукоб је почео свађом двојице затвореника којој су се други придружили, што се претворило у општу тучу која је трајала све док управа није преузела контролу над затвором.

Туча је трајала око два и по сата прijе него што су војска и маринци успjели да преузму контролу, рекао је један неименовани државни званичник.

У саопштењу из Управе за јавну безбедност државе Тамаулипас, где се налази тај град наводи се да ће званичници обавестити чланове породица о онима који су погинули и поврjеђени и да ће се спровести истрага о овом догађају.