Криза у ФБИХ ће створити нашу муслиманску браћу

Криза између СДА и СДП-а слабиће утицај на бошњачко бирачко тијело и послужиће за стварање простора за оснивање партије попут „Муслиманске браће“ или чак радикалнијих покрета, каже министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић. Он наводи да је у исламским радикалним круговима у току анализа те идеје и само је питање да ли ће то […]

уторак, август 21, 2012 / 08:05

Криза између СДА и СДП-а слабиће утицај на бошњачко бирачко тијело и послужиће за стварање простора за оснивање партије попут „Муслиманске браће“ или чак радикалнијих покрета, каже министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић.

Он наводи да је у исламским радикалним круговима у току анализа те идеје и само је питање да ли ће то бити пројекат за БиХ или за регион.

"Од политичког резултата такве партије зависиће да ли ће се БиХ стабилизовати или бити извор регионалне кризе. Садашња криза односа, по мом виђењу, може бити увод у много сложенију кризу, која ће мијењати физиономију, не само БиХ него и региона", рекао је Шпирић за "Глас Српске".

Ако се и постигне привремено рјешење које ће, додаје он, сви тумачити на свој начин ова, опасна идеја биће реализована у будућности због чега, како му се чини, ова криза има подршку извана.

Он указује на постојање оних који нарасло социјално незадовољство у БиХ, па и тобожњи банкрот сматрају предусловом за "ново дијељење карата" или уставну прекомпозицију земље. Шпирић сматра да је то игра ватром и да ће прије доћи до распада БиХ него до банкрота.

Министар финансија и трезора БиХ каже да му је жао што се проблем пореске политике погрешно прати на свим нивоима, те напомиње како постоји више проблема када је ријеч о порезима и наплати пореза.

Одговарајући на питање да ли су институције БиХ одговориле задатку, Шпирић је рекао да овдје морају бити агенције на које се сви могу ослонити, нагласивши да су то централне институције које могу понијети терет евроатлантског интегрисања.

"Нисам сигуран да постоји политичка искреност која води ка том путу. Сви плаћамо цијену политичке неискрености и инат политике", закључио је Шпирић.0 КОМЕНТАРА

 1. „Сви плаћамо цијену политичке неискрености и инат политике“

  Bilo bi interesantno vidjeti njegov imovinski karton te napraviti analizu rasta privatnog bogastva u zadnjih 6 godina.
  Naravno da bi se onda sjetili i bivseg PM iz Tajlnda (T.S) nosioca cnogorskog drzavljanstva te odluke vladeTajlanda u vezi sa njegovim enormnim bogastvom stecenim u vrijeme bavljenja politikom…

  A da tema su „muslimanska braca“ a doticni gospodin je ipak strucnjak za „muslimanske sestre“

 2. „Сви плаћамо цијену политичке неискрености и инат политике“

  Bilo bi interesantno vidjeti njegov imovinski karton te napraviti analizu rasta privatnog bogastva u zadnjih 6 godina.
  Naravno da bi se onda sjetili i bivseg PM iz Tajlnda (T.S) nosioca cnogorskog drzavljanstva te odluke vladeTajlanda u vezi sa njegovim enormnim bogastvom stecenim u vrijeme bavljenja politikom…

  A da tema su „muslimanska braca“ a doticni gospodin je ipak strucnjak za „muslimanske sestre“

 3. O čemu besjedi najljigaviji prevrtljivac-suncokret Nikola Špirić.Mislim da bi prije svega treba iskreno reći,popuniti imovinski karton,kako bi se vidjelo za koliko je opljačkao-omanuo građane Bosne i Hercegovine ???.Irelevantno je pričati o tuđoj braći,već bi bilo dobro da se priča o novoj „Srpskoj braći“koji su zaposjeli Vlast,dakle,nikada lošiji REŽIM u Republici Srpskoj,gdje nemilice pljačkaju sopstveni NAROD,gdje im iz želudca otimaju hranu (koju su pojeli iz kontejnera za smeće prije nekoliko dana),samo da bi uvećali svoj imetak.O tome treba da pričaš buđavi suncokrete,i ne potvrđuj-ovjeravaj buduće lokalne izbore u Republici Srpskoj,sa nacionalističkom pričom,isto kao tvoj nalogodavac.Narod dobro pamti,ali će gadno i uzvratiti,stoga dobro buđavi suncokrete Špirić, zaštiti svoj opljačkani imetak,u nekoj „demokratskoj“zapadnoj drđavi.Jednom je rekao moj prijatelj,za vrijeme ovozemaljskog života:Čovjek je zaboravio ljubav i žudi za svjetovnim predmetima. Novac dolazi i prolazi, ali moralnost dolazi i raste. Kada budete napuštali ovaj svijet da li će i vaše bogatstvo ići sa vama? Ne! Samo će vas pratiti ishodi vaših djela. Samo će vas bogatstvo vaših zasluga zaštititi.Dakle,buđavi suncokrete Špirić,šta će tebe i tvije saborce u „stvaranju“Republike Srpske zaštiti ????????????????????????????????.

 4. Ова ѕукела лоповско-преварантска је сада на велику моју жалост и разочарење рекла први пут у животу једну истину. Да нама србима је радикални ислам у виду муслиманске браће ило неке друге групе велика опасност. Џукела није само рекла да су они кривци за такво нешто (српски кадрови у заједничким институцијама).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *