Кривична пријава против Душанића

Представници Савеза удружења малих акционара Републике Српске и УЗДА (Удружење за добар амбијент) предаће у петак 05.10.2012. године, кривичне пријаве против организоване криминалне организације Душанић Петра, саопштено је из поменутог удружења акционара. Пријаве ће бити предате испред Куће Левија у Бањалуци, а циљ им је конкретизација заједничке акције одржане дана 20.06.2012. године и наставка борбе против криминала […]

среда, октобар 3, 2012 / 12:38

Представници Савеза удружења малих акционара Републике Српске и УЗДА (Удружење за добар амбијент) предаће у петак 05.10.2012. године, кривичне пријаве против организоване криминалне организације Душанић Петра, саопштено је из поменутог удружења акционара.

Пријаве ће бити предате испред Куће Левија у Бањалуци, а циљ им је конкретизација заједничке акције одржане дана 20.06.2012. године и наставка борбе против криминала и корупције. Акционари ће пријаве упутити:

– Окружном тужилаштву Бања Лука

– Републичком тужилаштву Републике Српске

– Специјалном тужилаштву Републике Српске

– Одјељењу МУП-а за финансијске истраге и откривање имовине стечене
кривичним дјелима, 

По први пут пријаве против оргнизоване “криминалне групе Душанић Петра“ биће предате надлежном органу са нивоа Босне и Херцеговине – Државног агенцији за истраге и заштиту (СИПА)  

– Кривична пријава је написана на 149 страна, поткријепљена је са 287 докумената на
1437 страна, у пријави су детаљно обрађени случајеви најтежих облика привредног
криминала у предузећима : ТП "Метал" а.д. Бањалука, ТП "Конзум" а.д. Бањалука, ТП
"Града" а.д. Бањалука, "Нискоградња" а.д. Добој, "Технорад" а.д. Дервента,
"Ангроцентар" а.д. Језеро, "Металка" а.д. Прњавор, "Прњавор експрес" а.д.
Прњавор, "Радник градња" а.д. Модрица, ТП "Промет" а.д. Прњавор, "Агропромет"
а.д. Модрича, "Вучијак" а.д. Прњавор. Наведене су незаконите приватизације и у
предузећима : "Велпром" Пале, "Вишеградтранс"" а.д. Вишеград, "ФОП" а.д. Лопаре,
"Снабдјевач" а.д. Приједор, наведен је велики број незаконитих радњи предузећа
"Компанија Душанић" д.о.о. Прњавор, "Производња Душанић" д.о.о. Прњавор, поменуто
је заједничко дјеловање Душанић Петра и Јанковић Радивоја у намјештању лицитација,
наведени су кључни чланови Душанићевог злочиначког удружења : Иванковић Гостимир,
Скопљак Боро, Душанић Сања, Душанић Славица, Алексић Винка, Лукановић Зоран,
адвокат Дринић Мирослава … – наводи се у саопштењу.

 Акционари наводе да је општепозната чињеница да борбу против крађе, односно криминала и корупције,  и Канцеларија комесара за проширење Европске Уније и амбасаде развијених земаља запада истичу као један од основних услова да Босна и Херцеговина добије статус кандидата за чланство у Европској Унији.

Даље се наводи да је чињеница да је управо Душанић Петар синоним за крађу (криминал и корупцију) на просторима Републике Српске, и да се ради о особи правоснажно осуђеној за привредни криминал великих размјера и сталном повратнику у вршење најтежих облика привредног криминала, због којег је уништено на десетине предузећа, да је без посла остало на хиљаде радника, да је преко 40 хиљада грађана остало без своје имовине – акција, да су буџети Републике Српске и Босне и Херцеговине оштећени за стотине милиона КМ.

 Савез УМА и УЗДА очекују да ће надлежне институције до краја октобра 2012. године
Душанић Петру и осталим члановима његовог злочиначког удружења привремено одузети имовину,  те против њих подици оптужницу, наводи се на крају саопштења.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Твоја опсесија Додиком забрињава…
  Елем,сворио га Крајишник у рату (па чим је овај пао,и Душанић се не сналази),а после рата је Прњаовор дуго био бастион СДС-а…

  Истина је ту.

 2. Oni sa duzim pamcenjem ce se vjerovatno sjetiti njegovog boravka u Zenici pa onda dila po sistemu :“ako ti toliko para platis – onda cemo te pustiti, pa onda kada su vidjeli da on moze skupiti toliki novac su trazili dodatnu sumu koja je takodje skupljena,doduse isli su i po kucama njegovi emisari i moljakali za pomoc itd.
  Oni sa jos duzim pamcenjem ce se sjetiti obecanja politickog duznosnika da ce ispitati njegove sumnjive privatizacije i ergela od 100 kamiona i da ce on zavrsiti u zatvoru.
  Saljivdzije ce se sjetiti njegove tuce sa Jovom Vidovicem ( hvatanje za vrat …
  Nama jedino fali Radoje Domanovic da napise STRADIJU br. 2

 3. Mr Biggy, 04.10.2012. 09:45:03

  Прњавор је бастион српства тамо у твом завичају,…нити му је то тешко, пошто сте ви проусташки елементи, а исто тако није му ни лако одржати се међу толико усташоидних средина попут твог села Кобаша или како се оно зове!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *