Крепала стока у Фармаленду, прве слике

Портал Импулс ексклузивно објављује фотографије угинулих животиња на говедарској фарми "Фармланд” у Новој Тополи. Предузеће Фармланд д.о.о. је настало приватизацијом Говедарске фарме која је раније пословала у саставу ПИК "Младен Стојановић". Ову фарму је купила компанија "Фармланд ЛЛЦ" за десет хиљада конвертибилних марака, фиктивна фирма регистрована у адвокатској канцеларији у Вајомингу. Већински власник овог предузећа […]

петак, 19 фебруара, 2016 / 13:08

Портал Импулс ексклузивно објављује фотографије угинулих животиња на говедарској фарми "Фармланд” у Новој Тополи.

Предузеће Фармланд д.о.о. је настало приватизацијом Говедарске фарме која је раније пословала у саставу ПИК "Младен Стојановић".

Ову фарму је купила компанија "Фармланд ЛЛЦ" за десет хиљада конвертибилних марака, фиктивна фирма регистрована у адвокатској канцеларији у Вајомингу. Већински власник овог предузећа је Драган Васиљевић. Захваљујући бликости са властима Републике Српске, он је од 2009. године до данас, без тендера склопио милионске уговоре са институцијама Републике Српске.

Између осталог, овом предузећу је 26. децембра 2013. године преко Инвестиционо развојне банке (ИРБ) одобрен кредит од 15 милиона конвертибилних марака. Осим тога "Фармланд" је из робних резерви Републике Српске добио 1.200 музних крава.

Без обзира на све привилегије ово предузеће је непрекидно у губицима, а радници су и недавно штрајковали због неисплаћених плата. У медијима се недавно појавила информација да стока на фарми угиба због заразних болести и недостатка хране и да угинуле животиње тајно закопавају у кругу фарме. Из "Фармланда" су покушали демантовати ове информације.

Из опозиционих странака у Републици Српској су у више наврата тврдили да "Фармланд" служи за прање новца и извлачење средства из Буџета Републике Српске.

Драган Васиљевић, је према медијским изворима у међувремену постао власник велелепног стамбеног објекта, са 36 станова у Мајамију, чија је вриједност процијењана на око 18 милиона долара.

Васиљевић је иначе близак Милораду Додику с којим је као "успјешан привредник" у децембру прошле године путовао у Кину.Оставите одговор