Павловић и остали више нису у притвору

Суд БиХ укинуо је рјешење о притвору власнику Павловић банке Слободану Павловићу и радницима ове банке Љиљани Гарић, Петру Лазићу и Благу Благојевићу, рекао је Срни адвокат Миодраг Стојановић. Стојановић је рекао да га је Суд БиХ обавијестио да је уважио његову жалбу и укинуо рјешење о притвору, те да су одређене мјере задржавања, односно […]

петак, 19 фебруара, 2016 / 18:28

Суд БиХ укинуо је рјешење о притвору власнику Павловић банке Слободану Павловићу и радницима ове банке Љиљани Гарић, Петру Лазићу и Благу Благојевићу, рекао је Срни адвокат Миодраг Стојановић.

Стојановић је рекао да га је Суд БиХ обавијестио да је уважио његову жалбу и укинуо рјешење о притвору, те да су одређене мјере задржавања, односно кућни притвор.

“Биће пуштени на слободу чим им обезбиједим путне исправе и донесем пасоше”, додао је Стојановић.

У Суду БиХ данас је одржано рочиште у вези са жалбом на притвор за власника Павловић банке Слободана Павловића и три радника банке Љиљану Гарић, Петра Лазића и Благу Благојевића.

Стојановић је данас запримио одговор Тужилаштва БиХ које се противи његовој жалби, односно приједлогу, да буде укинут притвор за власника Павловић банке и троје њених радника.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су 11. фебруара, по налогу Тужилаштва БиХ, Слободана Павловића и још троје службеника Павловић банке због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења и прање новца, а у вези са пословањем ове банке.

Они су 13. фебруара пребачени у притворску јединицу у Бијељини, након што им је Суд БиХ одредио једномјесечни притвор.

Слободан Павловић је, због погоршања здравствног стања, пребачен 17. фебруара из притворске јединице у бијељинску болницу.Оставите одговор