Ковачевић: Ко је и због чега каменовао српску дјецу на Цетињу?

Предсједник никшићке општине Марко Ковачевић затражио је од надлежних државних органа да открију ко је на Цетињу каменовао аутобус са дјецом из Никшића која нису никога вријеђала, већ пјесмом позивала српски род да се весели.

уторак, 26 априла, 2022 / 11:19

Он истиче да су у неки грађани Никшића јуче каменовали аутобус са дјецом из Никшића јер су пред Цетињским манастиром играла коло и пјевала да се српски род весели.

"Нису, дакле, никога вријеђали већ позивали род, ком вјероватно припадају да се весели", наглашава Ковачевић у изјави за медије.

Он изражава невјерицу да је Цетиње и тај простор толико фашизиран и контаминиран да брани право на само постојање и присуство другом и другачијем.

"Позивам надлежне органе да открију ко је каменовао аутобус са нашом дјецом и да га приведу правди. У супротном, то ће урадити Никшићани сами", истиче Ковачевић.

Аутобус туристичке агенције каменован је јуче на Цетињу, а случај је пријавио возач, који је рекао полицији да је возило којим је управљао погођено каменицама док су пролазили испод подвожњака у Улици Новице Церовића.

На аутобусу је сломљено вјетробранско стакло, наводи портал Телевизије Црне Горе.

Полиција је обавила увиђај, а тужилац је оцијенио да је у питању дјело које се гони по приватној тужби.

Из Управе полиције су рекли да је у питању аутобус туристичке агенције, али нису наводили више детаља.

Према писању "Побједе", возач који је пријавио полицији да је аутобус којим је управљао каменован, превозио је групу људи која је претходно испред Цетињског манастира пјевала српске пјесме.

На снимку, који је објављен на овом порталу, види се група људи која у колу у Владичиној башти пјева "Весели се српски роде". Са младима и дјецом у колу су биле и монахиње.