Ковачевић: Дрвопрерађивачи су понос Српске

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић отворио је 17. Међународни сајам намјештаја "САН 2013" у Бањалуци и истакао да ова манифестација представља промоцију домаће дрвопрерађивачке индустрије, која биљежи завидне резулате и представља понос Српске. "Дрвопрерађивачка индустрије Републике Српске велики је извозник и примјењује савремене технологије. Овладала је финалном прерадом дрвета.Данас имамо производе […]

среда, 5 јуна, 2013 / 13:34

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић отворио је 17. Међународни сајам намјештаја "САН 2013" у Бањалуци и истакао да ова манифестација представља промоцију домаће дрвопрерађивачке индустрије, која биљежи завидне резулате и представља понос Српске.

"Дрвопрерађивачка индустрије Републике Српске велики је извозник и примјењује савремене технологије. Овладала је финалном прерадом дрвета.Данас имамо производе који снабдијевају потрошаче широм свијета", истакао је Ковачевић.

Он је навео да је Министарство у свакодневном контакту са дрвопрерађивачима и да разумије њихове проблеме.

"Свакодневно разговарамо са представницима Јавног предузећа `Шуме Републике Српске` о обезбјеђивању сировина и најквалитетнијих уговора и кроз подстицаје извозу дрвопрерађивачима дајемо могућност да опстану на тржишту", навео је Ковачевић.

Директор "Бањалучког велесајма" Драгољуб Бојанић рекао је да се на Сајму представило 50 излагача из Србије, Хрватске, Федерације БиХ и
Републике Српске.

"Задовољни смо да смо успјели одржати овај сајам у изузетно тешким условима, јер су многи пропали", истакао је Бојанић и додао да многе веће сајамске куће ове године нису успјеле организовати сајам.

Отварању Сајма присуствовао је и градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић. Манифестација ће трајати до 9. јуна.0 КОМЕНТАРА

  1. Zašto ovaj mediokritet nije smenjen, gde mu odoše njegovi hvaljeni investitori RWE koji komplenu vlada tretiraju kao najveće fukare. Kakve veze on sa privrednom i industrijom ima? Pa ti vaši starni investiri neće da dođu čak ni da im vi poklonite sav postojeći hidropotencijal Drine i rudnike uglja, da za sebe na našim prirodnim resursima grade termoelektrane. Dali ste im sve što ste oteli od naroda, a oni su vas opet izigrali. Tako će i ovaj vaš mafijaš Seraderv u Ugljeviku najpre nakon presude po tužbi slovenačke elektroprivrede preuzeti postojeću termoelektrane, radnike dve trećine isterati na ulici ostaloma prepoloviti plate i pordavati nam 6 puta skuplju struju. A onda će kad se tako domogne naše termoelektrane koju je narod krvavo gradio i koncesija na rudnike, novcem zarađenim prodajući struju i ugalj polako za sebe graditi drugi blog termoelektrane od 600 MW na našem rudniku. I tako ćemo biti potpuno okupirani vašim hvaljenim stranim investitorima, nezaposleni, siromašni ali zato ćemo plaćati evropske cene struje.
    Da li je mogao bolje biti osmišljen kompletan scenario prevari sa Comrar enerdžijem. Nije.
    A čiji kapital stoji iza firme sa Kipra ovde je sve lepo plastično objašnjeno:
    http://rs.seebiz.eu/dodik-prao-novac-u-srbiji-povezan-sa-slucajem-miskovic/ar-54203/