Котор Варош: Због суше отежано снадбијевање водом за пиће

Дуготрајна суша смањила је капацитете изворишта "Бијело поље", што за посљедицу има отежано снабдијевање Котор Вароши водом за пиће – саопштено је у которварошком Комуналном предузећу "Бобас". Начелник општине Недељко Кнежевић недавно је донио наредбу којом је строго наређено рационално трошење воде из градског водовода. Комунално предузеће "Бобас" обавијестило је грађане да рационално троше воду […]

уторак, 30 августа, 2011 / 14:16

Дуготрајна суша смањила је капацитете изворишта "Бијело поље", што за посљедицу има отежано снабдијевање Котор Вароши водом за пиће – саопштено је у которварошком Комуналном предузећу "Бобас".

Начелник општине Недељко Кнежевић недавно је донио наредбу којом је строго наређено рационално трошење воде из градског водовода.

Комунално предузеће "Бобас" обавијестило је грађане да рационално троше воду за пиће и да свако расипање воде одмах пријаве Комуналној полицији или предузећу.

Од Служба за инспекцијске послове и комуналне полиције општине захтијева се да досљедно проводе наредбу о рационалном трошењу воде и да врше контролу трошења воде да буду санкционисани појединци који нерационално троше воду из јавног водовода.

"Свакодневно смо свједоци да у вријеме недостатка воде за пиће одређен број појединаца воду користи супротно од наредбе, а за то не сносе никакве посљедице" – наводи се у захтјеву "Бобаса".

Осим градског подручја, водоснабдијевање је отежано и у појединим насељима, посебно Ваганима, Варјачама, Присоју.

На данашњем састанку у Административној служби посвећеном овој проблематици закључено је да превоз воде за пиће на захтјев грађана организује Комунално предузеће "Бобас".