Косовска Митровица: Сутра Сабор српског народа

Замјеник директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Крстимир Пантић рекао је да ће сутра у Косовској Митровици бити одржан Сабор српског народа са којег ће бити упућена јасна порука Београду да Срби не прихватају да буду држављани такозване републике Косово. "Ако држава Србија сматра да то тако ипак мора да буде, онда мора […]

недеља, април 21, 2013 / 11:21

Замјеник директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Крстимир Пантић рекао је да ће сутра у Косовској Митровици бити одржан Сабор српског народа са којег ће бити упућена јасна порука Београду да Срби не прихватају да буду држављани такозване републике Косово.

"Ако држава Србија сматра да то тако ипак мора да буде, онда мора јавно да каже да ли је Косово и Метохија саставни део Србије, а не да нам ради иза леђа срамним споразумима са Приштином", изјавио је Пантић.

Он је додао да су рјешења која је прихватио српски преговарачки тим у Бриселу за Србе на Косову и Метохији "много гора од оних које је нудио Ахтисаријев план".

"Можда ми не разумемо добро, али оно што смо прочитали заправо значи да је држава Србија и дефинитивно саму себе укинула на Косову и Метохији", рекао је Пантић за новосадски "Дневник".

Он је позвао предсједника Скупштине Србије Небојшу Стефановића да распише референдум на коме ће грађани одлучити да ли је Косово и Метохија и даље дио Србије.

Пантић каже да на сјеверу Косова и Метохије неће бити имплементиран споразум, јер се њиме Срби присиљавају да умјесто држављана Србије постану држављани неке непризнате државе.

Он је додао да такав став имају и Срби који живе јужно од Ибра, јер су потпуно свјесни шта би за њих значило стављање под контролу сјевера Косова и Метохије.

"Срби у енклавама итекако су свесни чињенице да, уколико Албанци по своју контролу ставе север Косова и Метохије, они губе сваку животну перспективу", рекао је Пантић.

Он је истакао да су Срби на Космету одлучни у намјери да ни по коју цијену не спроведу споразум Београда и Приштине.

"Притисци, претње и најаве из Београда да ће Србима на Косову и Метохији бити ускраћено финансирање неће нас поколебати да не учествујемо у спровођењу срамног споразума са Приштином", рекао је Пантић.

Предсједник Владе Србије Ивица Дачић и премијер самопроглашеног Косова Хашим Тачи парафирали су 19. априла у Бриселу споразум о нормализацији односа, чија се рјешења односе на будући положај Срба на сјеверу Косова и Метохије.0 КОМЕНТАРА

 1. Neverovatno je koliko jedan narod može nisko duhovno i moralo pasti i njegova izdajnička okupaciona marionetska vlada da tako jeftino proda Kosovo i Metohiju, zarad nekoog datuma i pregovora za kandidaturu i pristuap EU.
  Koji su to bednici.
  Kako se samo ne sete naše vojske koja je 90-ih branila kosovo pod nato bombarderima, i hiljada srspkih vojnika palih za odbranu Kosmeta. Kako se ne sete Kosovske bitke koju je srpska vojska dobila pred vušetruko brojnijim turskim okupatorom, i 600 godina borbe protiv osvajača.
  A ovi su Kosovo i Metohiju predali u Briselu
  Osvajački ratovi za teritorije nikada nisu prestalu, samo su izabrana druga sredstva za vođenje tih ratova.
  Sada se teritorije i države osvajaju i okupiraju dovođenjem ovakvih izdajnih na vlast, koncesijama, stranim investicijama, otovrenim slobonim tržištem, kreditaima MMF-a. Umesto insotrane potrebno je uspostaviti domaću okupcionu vlast. Potreno je pritiskom na domaće političare raznim ucenama, pretnjama i prevarama doći do okupacije naroda i teritorije. Za sve ono što stranci žele nastoji se da odluke donesu domaći organi vlasti. Okupacija i kolonijalizam tada ne postoje. Stranci su tu da pomognu, savetuju, nikako da sami nameću zakone. Oni se nametnu domaćim političarima a ovi smom narodu. Narod ekonomksi propadne a niko nije kriv posebno ne stanci. NUžno je domaće političare izložiti pritisku iz naroda. Ta vrsta pritiska do sada skoro da nije postojala. Domaći politićari su odgovorni stancima i realizuju pitanja koja nameću stanci.

Оставите одговор