Koшарац: Покренућу питање извјештавања БХТ 1

Делегат у Дому народа парламента БиХ Сташа Кошарац најавио је да ће већ сутра покренути питање извјештавања Јавног телевизијског сервиса БХТ1 о стању у општини Милићи и Компанији „Боксит“ и тражити потпуни ангажман предсједника Управног одбора БХРТ-а на рјешавању тог питања.  Кошарац, који је и замјеник предсједника Комисије за трговину, саобраћај и везе Дома народа, […]

уторак, новембар 8, 2011 / 20:09

Делегат у Дому народа парламента БиХ Сташа Кошарац најавио је да ће већ сутра покренути питање извјештавања Јавног телевизијског сервиса БХТ1 о стању у општини Милићи и Компанији „Боксит“ и тражити потпуни ангажман предсједника Управног одбора БХРТ-а на рјешавању тог питања.

 Кошарац, који је и замјеник предсједника Комисије за трговину, саобраћај и везе Дома народа, најавио је да ће тражити и хитно засједање Програмског савјета.

"Ово је мозаик који нам се спрема у Сарајеву. У Сарајеву и из Сарајева није ништа случајно. Није случајан напад на Милиће и Рајка Дукића, као што није случајан напад на развој и стабилност РС", рекао је он на протесном скупу у Милићима, на коме се окупило више стотина радника "Боксита" и грађана осуђујући извјештавање БХТ1 и Федералне телевизије те осталих федералних медија, у којима се Милићи означавају као "легло криминала и корупције" и као средина у којој се прикривају ратни злочини и дикриминишу повратници.

Кошарац је истакао да у Сарајеву још увијек постоје фактори који покушавају да дестабилизују вриједности РС, те да је обавеза представника РС у Представничком дому, Дому народа и Савјету министара да их у томе спријече, "али само на темељу чињеница и аргумената, не служећи се лажима и другим механизмима који су њима својствени".

Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Лазар Продановић упозорио је да су медији јако моћно оружје у рукама неодговорних људи.

"Дешава се нешто што је логика медијске хајке и кампање. Важно је осудити или на неки начин увести такво стање да је неко за нешто одговоран, иако нема никакве везе с тим, а онда у овом крају даље индуковати хаотично стање. На мети су кључни кадрови привредно- економског развоја овог мјеста", рекао је Продановић на скупу.

Челник Синдиката металаца и рудара РС Обрад Белензада рекао је да једностране информације никоме добро не могу донијети, те да има много важнијих ствари којима би јавни сервис требало да се бави, умјесто што води политичку кампању потив неких компанија и привредника.

"Са овог скупа поручујемо да би ти сервиси требало више да се баве социјалним и економским проблемима и тада би могли помоћи радницима, а да остала питања препусте тужилаштвима и судовима, ако има нешто спорно. Бојим се да се оваквим извјештавањем водећим привредним колективима у РС наноси огромна штета", рекао је Белензада.

У закључцима које је предложио предсједник Синдикалне организације "Боксита"Милорад Дукић, а који су добили подршку свих присутних на скупу, затражено је од БХРТ да, поштујући Устав и закон по питању истинитог и објективног информисања, престане са монтираним процесима против Компаније "Боксит" и њеног менаџмента.
На данашњем скупу радницима "Боксита" и грађанима Милића обратили су се и посланик у Народној скупштини РС Радован Вишковић, начелник Милића Живојин Јурошевић и предсједник Управног одбора "Боксита" Зоран Драгичевић.0 КОМЕНТАРА

 1. Al’ ovaj Košarac srbuje! Šta ćeš, to mu je u opisu posla. Tražiš krivca , a dobro znaš ko. Vičeš : drž’te lopova, a lopov te poslao da tražiš „krivca“
  „… napad na razvoj i stabilnost RS…“
  Ako razvoj i stabilnost RS ometa samo BHT1, onda blago nama.
  E, moj Staša, niti ima razvoja, niti stabilnosti RS.
  Jedino su stabilni vaši snsd-razbojnički džepovi.
  I Lazar je rekao ono što znaju i ptice na grani: mediji su jako i moćno sredstvo u rukama neodgovornih ljudi.
  Zato je Lazo tvoj šef dao naše milione medijima da budu u njegovim odgovornim rukama.

 2. Svaka čast za miting,treba adekvatno odgovoriti na ovakve gluposti ovih tzv. televizija, samo šteta što se opozicija ponovo sakrila i što je ostalo samo na njenim riječima podrške ali razumijem ih ja, nije davno bilo kad je visoki predstavnik radio sa njima šta želi, strah je strah

 3. Av, av, av…
  Ostalim herojima izostala je bilokakva podrška. Što ih Košarac i Prodanoviš ne obiđu , ne donesu koji dinar njihovoj djeci? Koliko je vlast dala za odbranu Mladića?

  Av, av, av… laje pas
  da oproba on svoj glas…

 4. Podržavam inicijativu! Svom snagom! Al… jedino ako gospodin Košarac misli zaokružiti inicijativu, pa postaviti i pitanje izvještavanja RTRS-a?
  Jer ako je žurnalistički senzibiliran pa primjećuje anomalije kod BHT1 morao bi primijetiti i da je RTRS: u službi vladajućeg režima, televizija jedne stranke – SNSD-a, bilten dnevnih i ostalih aktivnosti Milorada Dodika, novinari nisu žurnalisti nego služinčad, urednici nisu profesionalnci nego društveno-politički aktivisti esenesdeovske provenijencije; RTS je ubica novinarske profesije, rasadnik pristrasnosti, neobjektivnosti, političke zavisnosti, medijskih nesloboda, neobjektivnosti… šta ćemo sa tim, gospodine K(l)ošarac!?

 5. Па то је сасвим познато да данас на Балкану не постоји јавни сервис а да није у служби власти, мање или више, РТС нпр. сваког дана све више и више подсјећа на гласило ДС, РТЦГ да не говорим, код нас овде исто тако… Само што код нас и приватне телевизије раде за странке, ни то није тајна, и како имати праве медије кад свако ради за неког, ја крећем из своје средине гдје познајем новинаре и знам да отворено раде за некога, то није уопште тајна тј. раде за паре.

 6. A те паре су опет наше? Па за кога онда они раде, а очито је да не раде за нас? Без обзира за кога конкретно раде, новинари ртрс-а, гласа, нн, фокуса,.. увијек раде против нас, крај приче.

  Ова лудница са рајком од милића ми је комична, сад би требало испратити да ли ће федерални медији и бхт коректно извјештавати о том рајковом протесту против њих!B-)B-):P

 7. Г. Кошарац опет баца прашину у очи. Зашто се не покрене питање ртв таксе. Познато је да 50% таксе иде за БХТВ1. Е сад пошто су законима у РС, регулисали да је налог РТВ за наплату вјеродостојна исправа, па се одмах иде у извршење, а у ФБиХ то није, више од 50% прихода БХТВ је из РС. Треба направити систем да се такса плаћа на други начин, рецимо као проценат уз ел.енергију, да све припада РТРС, а дио уплаћује БХТВ. Док је овакав систем слушаћемо свакодневно пљување свега што је из РС из БХТВ, а посебно из ФТВ. ФТВ се реториком вратила у ратном вријеме.

 8. Kada ste tako osjetljivi na izvještavanje drugih,onda pogledajte malo oko sebe.Šta vaši režimski mediji čine i kako oni izvještavaju?Predlažem da uporedo pokrenete i ovo pitanje.Da malo razmislite zašto i BHT1 niste dali nešto narodnih novaca pa bi verovatno izostale kritike vlasti kojoj i vi pripadate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *