Кошарац: Да у БиХ има правде Мехмедовић никада не би био посланик

Да у БиХ има правде и да правосуђе заиста ради свој посао, посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Шемсудина Мехмедовића никада не би сједио у посланичкој клупи, већ иза решетака, будући да је осумњичен као налогодавац стравичног злочина муџахедина у Тешњу, рекао је Срни шеф Клуба српских делегата у Дому народа Парламентарне скупштине […]

понедељак, април 8, 2013 / 15:40

Да у БиХ има правде и да правосуђе заиста ради свој посао, посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Шемсудина Мехмедовића никада не би сједио у посланичкој клупи, већ иза решетака, будући да је осумњичен као налогодавац стравичног злочина муџахедина у Тешњу, рекао је Срни шеф Клуба српских делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац.

Он је нагалсио да су муџахедини, септембра 1992. године, по налогу Мехмедовића, тадашњег начелника полиције у Тешњу, донијели четири одсјечене главе српских ратних заробљеника у његову канцеларију.

"Умјесто да ухапси злочинца Ебу Зеида, Алжирца кога су СДА власти наградиле држављанством БиХ, Мехмедовић му је, према релевантном свједочењу, поклонио никловани пиштољ, доказујући на тај начин ко је контролисао и командовао муџахединима из кампа у Јабланици код Тешња, првог таквог кампа на територији под контролом Алије Изетбеговића и злочинца Расима Делића", истакао је Кошарац.

Он је најоштрије осудио и с гнушањем одбацио Мехмедовићево јучерашње саопштење објављено поводом свједочења предсједника Републике Српске Милорада Додика у процесу који се пред Хашким трибуналом води против бившег предсједника Српске Радована Караџића, а у којем је навео да "да би то требало да буде знак свим пробосанским снагама да се уозбиље и коначно преузму управљање процесима у БиХ".

Мехмедовићу би, наглашава Кошарац, боље било да ћути, умјесто што у свом ратнохушкачком саопштењу позива "пробосанске снаге да се уозбиље и да коначно преузму управљање процесима у БиХ у своје руке".

"Како би изгледало то управљање, Мехмедовић је Србима у Тешњу и околини показао током ратних година. Убијеђен сам да Мехмедовић и њему слични никада више неће бити у прилици да управљају животима Срба. Зато је створена и зато постоји Република Српска, као гарант безбједности и опстанка српског народа у оваквој БиХ, у којој ликови попут Мехмедовића још сједе у највишим институцијама и пишу оваква саопштења", констатовао је Кошарац.

Према његовим ријечима, Мехмедовићу и њему сличним није у интересу да на свјетло дана изађе истина о протеклом крвавом грађанском рату у БиХ, а управо је то основна сврха свједочења предсједника Додика у Хагу, пред ад хок трибуналом који је, нажалост, одбио да процесуира неке од највећих злочина које су током тог рата починили Бошњаци.

"Увјерен сам да ће свједочење предсједника Додика, као посланика првог сазива Народне скупштине Републике Српске, допринијети јавном расвјетљавању највећег од тих злочина – оног против мира којег је починио ратни бошњачки вођа Алија Изетбеговић. Тај злочин, кад већ није процесуиран у Хагу, осудила је и осудиће историја, ма шта о томе мислили Мехмедовић и други Алијини сљедбеници", поручио је Кошарац.0 КОМЕНТАРА

  1. Eh, da ima pravde, gdje bi bio tvoj šef? I mnogi drugi okolo njega, i uz njega.

    Čisti govna u svojoj kući, Klošarac.
    Mehmedovići nam nikada nisu mislili dobro, niti če ikada da misle, ali šta Mile uradi od nas, jadjena mu majka, i nama sa njim. Uništi nas, i nanese nam zla više nego svi naši neprijatelji zajedno. Iza svih ratova ostajalo nas je više, iza mile, ne vjerujem da će iko živ da ostane. Pobi nas bijedom kao sa najoštrijom sabljm, kao sa napalm bombama, kukala mu majka.

Оставите одговор