Конкурс за најбољи мурал у Приједору

Удружење ликовних умјетника Приједора је расписало конкурс за додјелу прве међународне годишње награде "Паола де Манинкор" за најбољи мурал у граду Приједору. Конкурс је отворен до 15. јуна, а награда се додељује у оквиру пројекта „Приједор град мурала“. Главни циљ пројекта је валоризација Приједора као града уметника и уметности. Приједор је у просеку град са […]

среда, 22 маја, 2013 / 17:31

Удружење ликовних умјетника Приједора је расписало конкурс за додјелу прве међународне годишње награде "Паола де Манинкор" за најбољи мурал у граду Приједору.

Конкурс је отворен до 15. јуна, а награда се додељује у оквиру пројекта „Приједор град мурала“. Главни циљ пројекта је валоризација Приједора као града уметника и уметности. Приједор је у просеку град са највећим бројем уметника у БиХ, те град из којег су потекли први школовани босанскохерцеговачки сликари.

Паола де Менинкор је италијанска уметница мурала из Трента, а награда најбољи мурал носи њено име у част деценијске сарадње Трента и Приједора. Такође, Паола де Менинкор је заједно са децом приједорске општине 1998. године реализовала први мурал у Приједору, који се налази на зиду Електротехничке школе.

Награду за најбољи мурал додељује петочлани жири, а она се састоји у плакети, новчаном износу и пружању могућности за реализацију победничког мурала на фасади у главној градској улици, а право учешћа имају сви уметници из земље и иностранства старији од 18. година. Објава победника и додела награде одржаће се у поводу отварања изложбе свих пристиглих предлога, у галерији Музеја „Козаре“.Оставите одговор