Конгрес Бошњака Сјеверне Америке: Цензурисати Јеремића

Конгрес Бошњака Сјеверне Америке и Савјетодавно Вјеће за БиХ упутили су апел амабасадорки САД у Уједињеним нацијама Сузан Рајс да УН одмах покрене непосредну цензуру предсједавајућег Генералне скупштине УН Вука Јеремића и да откаже расправу о Хашком трибуналу истичући да су је "заказали негатори геноцида". Они су упозорили на лоше намјере Јеремића и истакли да […]

субота, март 9, 2013 / 16:16

Конгрес Бошњака Сјеверне Америке и Савјетодавно Вјеће за БиХ упутили су апел амабасадорки САД у Уједињеним нацијама Сузан Рајс да УН одмах покрене непосредну цензуру предсједавајућег Генералне скупштине УН Вука Јеремића и да откаже расправу о Хашком трибуналу истичући да су је "заказали негатори геноцида".

Они су упозорили на лоше намјере Јеремића и истакли да се расправом о Хашком трибуналу у свијетској организацији жели одбранити националистичка перспектива ратова у бившој Југославији и то на рачун истине и правде.

Конгрес Бошњака је истакао да је забринут у вези са расправом у УН, која је заказана за април 2013. године, на тему Међународни кривични суд за бившу Југославију (МКСЈ).

"Организовањем ове расправе, Вук Јеремић, предсједник 67. Генералне скупштине наставља да злоупотребљава УН платформу за ширење српског националистичког програма чиме додатно вријеђа жртве геноцида и етничког чишћења у БиХ и рата у Хрватској", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се понавља оцјена да је Јеремић директно одговоран за скандалозно извођење српске националистичке пјесме "Марш на Дрину" у УН.

"Пјесма ‘Марш на Дрину’ симбол је екстремног српског национализма коју су фашисти и нацистички сарадници на челу са Дражом Михаиловићем активно употребљавали као мотивацију да почине ратне злочине у БиХ за вријеме Другог свијетског рата", оцјењује се у саопштењу.

Бошњаци Сјеверне Америке су упозорили да се расправом о Хашком трибуналу у априлу жели одбранити српска националистичка перспектива ратова у бившој Југославији и то на рачун правде и истине.

Они су оцјенили да је "преписивање и фалсифииковање историје једна од првих тачака програма српског националистичког апарата".

Бошњаци су упутили апел Сузан Рајс да УН одмах покрене непосредну цензуру Вука Јеремића и да откаже планирану расправу коју су заказали негатори геноцида".

"Као жртве геноцида и етничког чишћења "не смијемо дозволити негаторима геноцида да злоупотребљавају УН као платформу да шире омражену пропагадну и лажи", закључује се у саопштењу.Оставите одговор