Ваљда у Србији знају све: Јеремић тврди да слиједе притисци због Републике Српске

Иако се дешавања у Републици Српској у Србији уопште не прате, нити квалитетно анализирају, постало је више него учестало да се о њој брине. А ни брига не утиче да се за Српску више интересује. Довољно је да се користи као вербална карта у тамошњим дуелима. Слиједи карактеристичан примјер.


Вук Јеремић: Лобиста кога плаћа Република Српска ради на подели Косова

Предсједник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да Србија више није демократска држава, већ "корумпирана аутократија” у којој је предсједник Републике Александар Вучић приграбио све полуге моћи док у потпуној тајности преговара о прецртавању граница у региону.

Свиђа му се у УН: Јеремић у трци за генералног секретара

Вук Јеремић намјерава да се крајем наредне године кандидује за мјесто генералног секретара УН о чему је разговарао са предсједником Србије Томиславом Николићем и премијером Ивицом Дачићем чију подршку, бар за сада, има, сазнаје "Блиц".


Јеремић: Нисам више у странци, али Ђиласу треба стати на пут

Обавијештен сам да се Уставни суд прогласио ненадлежним у вези са мојом иницијативом за оцјену уставности одлуке Главног одбора Демократске странке (ДС), којом се од народних посланика захтијева да уступе своје мандате партији, изјавио је за Блиц предсједник Генералне скупштине УН и посланик Вук Јеремић и нагласио да више није члан ДС.Расправа о трибуналу: Николић спремио анализу на 43 стране

Предсједник Србије Томислав Николић ће на сутрашњој дебати о раду Хашког трибунала у УН изложити озбиљну анализу, којом ће доказати да овај суд није није легално радио, није допринио помирењу у региону, нити је правда постигнута.Вук Јеремић: Ћопићеви црни коњаници и Андрићеве криве Дрине

Будућност…биће обележена највећим променама на светској сцени у последњих седам деценија. Онај ко их не буде уочио платиће цену својој кратковидости, онај ко направи корак пре времена, платиће цену свог нестрпљења.


Конгрес Бошњака Сјеверне Америке: Цензурисати Јеремића

Конгрес Бошњака Сјеверне Америке и Савјетодавно Вјеће за БиХ упутили су апел амабасадорки САД у Уједињеним нацијама Сузан Рајс да УН одмах покрене непосредну цензуру предсједавајућег Генералне скупштине УН Вука Јеремића и да откаже расправу о Хашком трибуналу истичући да су је "заказали негатори геноцида".


Аустралија: Хрвати траже да се Јеремићу онемогући учешће у расправи који је заказао

Хрватски исељеници у Аустралији траже од премијерке те земље да на расправо о међународним судовима у Генералној скупштини УН 10. априла не допусти учешће предсједника тог тијела Вука Јеремића, пише данас загребачки Вечерњи лист.