Комарица: Додик направио заокрет у процесу повратка

Бањалучки бискуп Фрањо Комарица оцјенио је данас да је садашњи предсједник, а раније премијер Републике Српске Милорад Додик направио заокрет у процесу повратка када је јавно позвао све избјегле да се врате. Он је рекао новинарима да је посљедњих година у Српској дошло до значајније промјене када је у питању процес повратка, али да за […]

петак, децембар 23, 2011 / 12:08

Бањалучки бискуп Фрањо Комарица оцјенио је данас да је садашњи предсједник, а раније премијер Републике Српске Милорад Додик направио заокрет у процесу повратка када је јавно позвао све избјегле да се врате.

Он је рекао новинарима да је посљедњих година у Српској дошло до значајније промјене када је у питању процес повратка, али да за то нема довољно материјалних средстава.

Бискуп Комарица је нагласио да је Републици Српској ове године дато више средстава за повратак, што је видљиво по броју обновљених путева и стамбених објеката у овој години, додајући да се на подручје ове бискупије вратио мали број Хрвата.0 КОМЕНТАРА

  1. Сви Срби су се вратили у Хрватску, враћена им је сва имовина, станарска права, не измишљају се, свакодневно, нове листе за хапшења осумњичених за наводне ратне злочине и сл.

    Г. Комарица, Ви сте насљедник онога ко је прије 7 деценија припремио, организовао и добрим дијелом провео план о уништењу Срба у овом граду. Зна се гдје је припремљен план за 7. фебруар 1942. НИКАДА се нисте дистанцирали од тога, да не говорим о неком извињењу и сл.

    Овде имате сва права, враћена вам је сва имовина, омогућено вам је да вратите замијењену имовину и да задржите српску имовину у Хрватској, да уживате на двије стране…

  2. Čovjek govori istinu. Zahvaljivaće se on njemu još za štošta……. Izgradnja katoličkog kulturno -poslovnog kompleksa uz crkvu u BL, naravno i spomenika blaženom alojziju, zahvaljivaće se za treći entitet, zahvaljivaće se što ne otvori usta a da ne spomene položaj hrvata u bih… Korak po korak. Vatikanski dogovor „velikih“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *