КЛОВЕРФИЛД (CLOVERFIELD)

Јако занимљив филмић, по обланди Вјештице из Блера. Пуно је пара уложено да се сними, али даје надахнуће свима онима који тог новца заправо немају.

уторак, 1 августа, 2017 / 01:30

Главна замјерка је немогућност оваквог снимања, поготово у тренуцима када ванземаљска чудовишна перут напада наше весељаке у подземној жељезници. Све остало је врло занимљиво и заиста подложно поновном гледању.

Све се ово наставља на нову америчку инспирацију, а тиче се далеко веће вјероватноће филмова у којим катаклизма долази на Менхетн. Овдје група младих људи, који су једног од њих испраћали на директорску позицију на далеком Истоку, има једног ко то све снима камером. У сред свакодневних и срцепарајућих момената, карактеристичних за таква размажена друштва са процесом продуженог одрастања у емотивном смислу, а са свим прерогативима економске самосталности; баца их управо у то.

У напад ванземаљаца, налик на годзиле којима опадају ситнје тактичке јединице, у виду скакутавих чудовишта од чијег уједа жртва касније заради инфекцију која је доведе до тога да експлодира.

Одличан за студенте режије.

(Редитељ:  Мет Ривс; Писац: Дрив Годарт)0 КОМЕНТАРА