"Клип" на фестивалу у Сан Себастијану

Контроверзни филм "Клип", редитељке Маје Милош, након забране приказивања у Русији, биће приказан на предстојећем филмском фестивалу у Сан Себастијану који почиње вечерас. На Међународном филмском фестивалу у Шпанији окупиће се бројне звезде попут Џона Траволте и Јуана Мекгрегора, Ричарда Гира, Сузан Сарандон, Бена Афлека, Пенелопе Круз, Бенисиа дел Тора и Клаудије Кардинале. Фестивал ове […]

субота, 22 септембра, 2012 / 12:32

Контроверзни филм "Клип", редитељке Маје Милош, након забране приказивања у Русији, биће приказан на предстојећем филмском фестивалу у Сан Себастијану који почиње вечерас.

На Међународном филмском фестивалу у Шпанији окупиће се бројне звезде попут Џона Траволте и Јуана Мекгрегора, Ричарда Гира, Сузан Сарандон, Бена Афлека, Пенелопе Круз, Бенисиа дел Тора и Клаудије Кардинале.

Фестивал ове године обиљежева 60 година од оснивања, па ће се и правила мало изменити због јубилеја.

Наиме, обичај једног од најстаријих и најзначајнијих филмских фестивала у Шпанији је да сваке године одаје почаст једној великој звезди, додељујући јој награду "Донастиа" за животно дјело, а ове године признање ће бити добити чак пет филмских великана – Џон Траволта, Јуан Мекгрегор, Дастин Хофман, Томи Ли Џонс и редитељ Оливер Стоун.

У оквиру програма "Забалтеги Специалс", биће приказан и редитељски деби Маје Милош "Клип", који ће бити представљен у знак подршке поводом забране његове биоскопске дистрибуције у Русији.

Укупно 15 филмова ће ове године да се такмичи за главну награду, "Златну шкољку", међу којима су "All Apologies" кинеске редитељке Емили Танг, "Le Capital" Косте Гавраса, "Rhino season" турског редитеља Бахмана Гобадија и "The Hypnotist" Швеђанина Ласеа Халстрема.Оставите одговор