Враћају за Јанићеву: Мађарска шампионка весла за Србију

Кајакашица из Мађарске Далма Бенедек, која је између 2003. и 2011. године седам пута била свјетска шампионка, убудуће ће на међународним такмичењима наступати као чланица репрезентације Србије, објавио је Мађар со. Бенедек је открила да су на овакву њену одлуку утицале двије чињенице – прва, да је током августа ступила у брак са српским држављанином […]

субота, септембар 22, 2012 / 13:08

Кајакашица из Мађарске Далма Бенедек, која је између 2003. и 2011. године седам пута била свјетска шампионка, убудуће ће на међународним такмичењима наступати као чланица репрезентације Србије, објавио је Мађар со.

Бенедек је открила да су на овакву њену одлуку утицале двије чињенице – прва, да је током августа ступила у брак са српским држављанином Душаном Ружичићем, такође спортистом, а друга, да у Мађарској по трећи пут није успјела да се пласира на Олимпијске игре.

„Олимпијске игре у Лондону су биле треће на којим нисам успјела да одем, а будући да ми је партнер српски држављанин, само по себи се наметнуло да каријеру наставим у Србији”, рекла је Бенедек за „Мађар со”, додавши да брачни пар спортиста још није коначно одлучио да ли ће им стално пребивалиште убудуће бити у Мађарској или у Србији.

Она је навела и да је од Кајакашког савеза Србије већ добила писмо којим је прихваћено да се убудуће такмичи у српским бојама.

Савезни капитен женске кајакашке репрезентације Србије Јанош Панда рекао је да није изненађен овим информацијама, да Кајакашки савез у Србији Далму Бенедек очекује раширених руку, али да је још рано говорити о конкретнијим информацијама у односу на будућност.

„Далму, иначе, разумијем, будући да је три пута била свјетска шампионка, а на крају није стигла ни до Атине, Пекинга, или Лондона, што је за њу сигурно непријатно, будући да би своју будућност у Мађарској могла да заснује само као добитница олимпијске медаље, док је овде довољна и титула свјетског или европског шампиона”, рекао је Панда за „Мађар со”.

Недавно се спекулисало да би се још једна мађарска репрезентативна кајакашица могла такмичити под заставом Србије. Ради се о Наташи Јанић, али је њен менаџер демантовао такве најаве. Јанићева је шестострука освајачица олимпијских медаља за Мађарску: У Атини освојила 2 златне, у Пекингу златну и сребрну, а у Лондону сребрну и бронзану. Такмичећи се за Србију освојила је два четврта мјеста на олимпијским играма у Сиднеју.Оставите одговор