Кина добила новог премијера

Досадашњи замјеник премијера Кине Ли Кећијанг изабран је за новог премијера ове земље, јавља дописник агенције Анадолија. На 12. Националном народном конгресу којем присуствује око три хиљаде делегата, Ли је изабран за новог премијера ове азијске државе. Током обављања претходних дужности, Ли је постао познат по томе што је допринио да се Кина “паметно” суочи […]

петак, март 15, 2013 / 10:16

Досадашњи замјеник премијера Кине Ли Кећијанг изабран је за новог премијера ове земље, јавља дописник агенције Анадолија.

На 12. Националном народном конгресу којем присуствује око три хиљаде делегата, Ли је изабран за новог премијера ове азијске државе.

Током обављања претходних дужности, Ли је постао познат по томе што је допринио да се Кина “паметно” суочи са глобалном финансијском кризом, а покренуо је значајне рефомре како би трансформисао економски систем у земљи. Међутим, многи аналитичари већ сада предвиђају како би Лијеве реформе могле доживјети отпор међу провинцијским вођама и појединим министрима.

Претпостављало се да ће Ли бити изабран за премијера Кине након што је на конгресу у новембру прошле године избран за сталног члана Политбироа.

Ли Кећијанг је тако постао седми премијер Кине од 1949. године, када је основана Народна Република Кина.

Конгрес Комунистичке партије Кине, којем присуствује око три хиљаде делегата, као и комплетан државни врх те земље, одржава се у главном граду Кине Пекингу.

Конгрес Комунистичке партије Кине ће бити окончан 17. марта.Оставите одговор