КЕН ПАРК (KEN PARK)

Почиње као обични дјечији, или тинејџ филм из САД. Скејтбордови, клинци у врећастим хлачама, нека нео-квази-ои-панк музичица у подлози. Америчке монтажне кућице као сценографија. Уопште се, чак ни послије самоубиства риђокосог Кена Парка, не осјећа да ће остатак бити тако сексуално експлицитан и емотивно бруталан. Треба нагласити, да је продукцијски далеко укуснији од европских еквивалената. […]

субота, 7 јануара, 2012 / 05:00

Почиње као обични дјечији, или тинејџ филм из САД. Скејтбордови, клинци у врећастим хлачама, нека нео-квази-ои-панк музичица у подлози. Америчке монтажне кућице као сценографија.

Уопште се, чак ни послије самоубиства риђокосог Кена Парка, не осјећа да ће остатак бити тако сексуално експлицитан и емотивно бруталан. Треба нагласити, да је продукцијски далеко укуснији од европских еквивалената. Прије свега избором глумаца, који су заиста глумци (поготово у поређењу са Роком Силфредијем), а спремни су и на порнићке сцене.

Прича о неколико клинаца, у Калифорнијском граду Бајселији. И сви су знали самоубијеног Кена Парка.

Први, уједно приповједач, је Шон. Креше се са одраслом женом (расном, силиконском плавушом), при том се забављајући са њеном кћерком.

Други, Клод, има оца алкохоличара, и мајку која трудна пије и пуши. Обожавају да гледају Џери Спрингер шоу. Отац га дисциплинује, ломећи му скејтборд. Да би по пијаном повратку кући, легао уз сина. И почео да му пуши.

Трећи, Тејт, има само бабу и деду, који живе у свом љубавном свијету. Деда је ратни ветеран, који нервира свог унука лажући стално у Скреблу (укрштене ријечи). Баба га додатно нервира, што подржава деду у свему. На крају их убија ножем, којим је управо исјекао колач. У том тренутку му се дигне, али његов троноги пас залаје и све упропасти.

Четврти лик је дјевојка. За разлику од осталих, има наизглед подношљиву породицу. А заправо, отац јој је религиозно первертирани фанатик, који некрофилски пати за њеном мајком. Збуњени, смијешни ћоро, праву природу показује кад затекне промискуитетну кћерку, у кревету са другим. Другим, јер она личи на мајку, те он одржи церемонију у којој је вјенчава за себе. Не пропуштајући, иако су њих двоје сами у соби, дио са приговором који се може дати.

Ове четири бизарне приче, кулиминирају у сцену клиначке оргије. Врло експлицитне. Након које, у игри Да-Не, не могу да погоде име насловног лика. Иначе школског друга, који се појављује се само на почетку и крају. Његово име, читано озада, на енглеском значи Усран Врат. И због тога су га стално провоцирали. Креп Нек је радио у хот-догџиници, и направио дијете дјевојци.

Врхунац апсурда, јесте његово ћутање на противпитање, које објашњава зашто »не жели бити дјецоубица«.Тинејџ мама каже: Зар и теби није драго, што те стара није абортирала? Кен шути.

(Редитељи: Лери Кларк, Едвард Лачман; Улоге: Адам Чубук, Џејмс Булард, Сет Греј)