Каменицама на Бориса Тадића, Борис поруком мира

Активисти покрета "Самоопредељење” засули су вечерас у центру Дечана каменицама конвој возила у којем је био предсједник Србије Борис Тадић на путу ка манастиру Високи Дечани гдје ће провести Бадње вече и Божић. Приликом проласка кроз центар Дечана, активисти Самоопредељења гађали су каменицама аутомобиле у колони која се кретала ка манастиру и једним каменом погодили […]

петак, 6 јануара, 2012 / 22:19

Активисти покрета "Самоопредељење” засули су вечерас у центру Дечана каменицама конвој возила у којем је био предсједник Србије Борис Тадић на путу ка манастиру Високи Дечани гдје ће провести Бадње вече и Божић.

Приликом проласка кроз центар Дечана, активисти Самоопредељења гађали су каменицама аутомобиле у колони која се кретала ка манастиру и једним каменом погодили председников аутомобил, речено је Танјугу из пратње председника Тадића.

Више каменица је погодило возила која су била у пратњи Тадића.

Поводом данашње посјете Тадића манастиру, присталице покрета „Самоопредељење” протестовале су у центру Дечана, а потом и у Пећи, али Еулекс, Кфор и косовска полиција нису дозволили веће ексцесе.

Косовска полиција вечерас је потиснула демонстранте из центра Дечана и улица које воде ка манастиру како би ослободила пролаз колони аутомобила у којој је био Тадић.

У Дечанима и око манастира размјештане су јаке снаге специјалних јединица косовске полиције.

Борис Тадић упутио је вечерас из манастира Високи Дечани, уочи Божића, свим људима који живе на Косову и Метохији поруку мира.

Тадић је рекао да упућује поруку мира у обраћању народу поводом највећег празника мира, са жељом да наш народ свуда где живи ужива мир.

„То је оно што нам је требало у свим претходним временима, а изнад свега нам треба и за будућност, за децу која треба да постоје под нашим именом у времену које долази”, нагласио је он.

„Упућујемо поруку мира свима, не само Србима, већ и Албанцима, свим људима који живе на Косову и Метохији, поруку мира и људима других вера, желећи да све повежемо, а не одустајући од нашег идентитета, вредности, наше цркве, веровања, управо верујући у мир”, подвукао је Тадић.

„То је кључна порука у освит Божића коју желим из ове велике цркве да пошаљем, поред светог краља Стефана Дечанског”, додао је он истичући да је ово овај манастир од посебне важности за наш народ.

Владика рашко-призренски Теодосије захвалио се Тадићу што је и ове године дошао да заједно дочека са братством и народом Бадње вече и најрадоснији празник, рођења Христа.

„И поред многих невоља, стигли сте у светињу која вам је сигурно у срцу”, рекао је он додајући да је жеља председника била јача од свега другог.

Такође се захвалио Тадићу на свему што чини за Српску православну цркву и за народ на Косову и Метојији.

„Свима нам је потребно да будемо стрпљиви и истрајни, али и храбри да останемо на свом путу, који је узак и тесан, на којем морамо да носимо свој крст који је одређен нашим времом. То је Христов пут који једини води ка спасењу”, поручио је владика Теодосије.Оставите одговор