Каже због Србије: Игор Црнадак против Русије и Сјеверне Кореје, за Европску Унију и територијалну цјеловитост Украјине

– То што Милорад Додик и Жељка Цвијановић покушавају да зауставе европску будућност Републике Српске, да нас изолују и посвађају са свима неће проћи, јер народ Републике Српске жели да буде повезан са свијетом и да постане дио ЕУ – рекао је потпредсједник ПДП-а и народни посланик Игор Црнадак.

петак, 4 марта, 2022 / 14:25

Црнадак истиче да Република Српска неће да буде затворена, изолована и одсјечена од свјетских токова и зато није фер према Србији и предсједнику Вучићу што руководство Републике Српске у Уједињеним нацијама није стало уз Србију и Европу, него се приклонило тоталитарним режимима попут Сјеверне Кореје.

– Поред тога, Жељка Цвијановић треба коначно да престане штитити криминалце и објави списак свих корона набавки, као што је обећала у Народној скупштини, да јавност коначно сазна ко се све из СНСД-а обогатио док је народ био закључан због полицијског сата – нагласио је Црнадак и додао:

– Умјесто што брани свог шефа, нека каже је ли нормално што је савјетник у Додиковом кабинету са својом породицом зарадила 30 милиона марака на набавци медицинске опреме.

Дан раније рекао је на исту тему:

– Иако он оптужује друге, највећи издајник Републике Српске и српског народа је Милорад Додик, јер је његов режим опустошио Републику Српску и посвађао је са цијелим свијетом, а сада хоће да нас посвађа и са Србијом – рекао је потпредсједник ПДП-а и народни посланик Игор Црнадак.

Црнадак каже да је предсједник Србије, г. Вучић, јуче донио одлуку која је за сваког припадника нашег народа тешка, али је била неопходна и избалансирана.

– Без спомињања санкција, подржан је јасан став да се територијални интегритет сваке земље на свијету треба поштовати. Ову одлуку није било лако донијети, али је важна за будуће генерације и није коректно што се Додик на овом питању супротставља Србији. Зато позивам г. Додика да дође у Народну скупштину и да тамо провјери шта жели народ Српске: да буде уз Србију и Европу или уз Сјеверну Кореју и Еритреју – рекао је Црнадак.