Караџићу жао због Младића

Бивши предсједник Републике Српске Радован Караџић, који се налази у Хашком трибуналу, изјавио је да му је жао што је ухапшен генерал Ратко Младић, али да очекује да ће сарађивати са њим како би се открила истина о ратним дешавањима у БиХ. "Председнику Караџићу је жао због губитка слободе генерала Младића и очекује да ће […]

четвртак, 26 маја, 2011 / 21:57

Бивши предсједник Републике Српске Радован Караџић, који се налази у Хашком трибуналу, изјавио је да му је жао што је ухапшен генерал Ратко Младић, али да очекује да ће сарађивати са њим како би се открила истина о ратним дешавањима у БиХ.

"Председнику Караџићу је жао због губитка слободе генерала Младића и очекује да ће сарађивати с њим како би се открила истина о ономе што се догодило у БиХ", пренио је Караџићеве ријечи његов адвокат.

Апелациони суд у Београду разматраће сутра жалбе тужилаштва на пресуду којом су ослобођени оптужени за помагање и скривање генерала или су оптужбе против њих одбијене, преносе медији у Србији.

Судско вијеће судије Драгана Гарића изрекло је пресуду 10. децембра 2010. којом је 10 оптужених ослободило оптужби да су од 2002. до 2006. године допринијели да Младић не буде откривен и ухапшен, само је Благоје Говедарица осуђен на шест мјесеци затвора, условно на двије године због недозвољеног држања пиштоља и 15 метака.Оставите одговор