Као код нас: ФИФА и даље тоциља о корупцији

Предсједник Свјетске фудбалске федерације /Фифа/ Сеп Блатер позвао је данас чланове овог тијела на јединство у борби против корупције, послије скандала који је захватио ову организацију. Блатер се обратио делегацијама на конгресу Фифе у Швајцарској , гдје ће се касније бирати предсједник ове организације. "Данас апелујем за јединство и тимски дух да бисмо могли да […]

петак, 29 маја, 2015 / 12:26

Предсједник Свјетске фудбалске федерације /Фифа/ Сеп Блатер позвао је данас чланове овог тијела на јединство у борби против корупције, послије скандала који је захватио ову организацију.

Блатер се обратио делегацијама на конгресу Фифе у Швајцарској , гдје ће се касније бирати предсједник ове организације.

"Данас апелујем за јединство и тимски дух да бисмо могли да кренемо даље заједно. Није увијек лако, али овдје смо данас заједно да бисмо се ухватили у коштац са проблемима који су настали. Овдје смо да бисмо их ријешили", рекао је Блатер.

Он је изложен оштрим критикама да није учинио довољно у борби против корупције у Фифи. Противкандидат за челну позицију у организацији му је јордански принц Али бин Ал Хусеин.

Блатеров уводни говор накратко је прекинула жена која је махала палестинском заставом и викала на Блатера, прије него што су је одвели.

"Сматрам да је данас важно нагласити да треба кренути даље и бити транспарентан. Позиција Фифе у свијету је важна. То је борба против корупције, против намјештања утакмица, расизма и дискриминације, који још постоје и наносе нам бол", рекао је Блатер.

Он је позвао учеснике конреса да покажу свијету да могу заједно да управљају Фифом.

Неколико високих званичника свјетске куће фудбала ухапшено је у Швајцарској ове седмице по оптужбама за корупцију, које су стигле из САД. Швајцарска и САД воде одвојене истраге, а Вашингтон захтијева изручење ухапшених лица.