Маратон у част Бранка Ћопића

На Трећем маратону "Стазама Бранка Ћопића" сутра ће учествовати 300 такмичара на стази дугој 42 километра од Новог Града до Хашана, општина Крупа на Уни. На страну спортски дио догађаја, оно прво што пада у очи је да би се српски писац Бранко Ћопић окретао у гробу као вентилатор, на латинично-ћирилични хибрид свог плаката. Маратон […]

петак, 29 маја, 2015 / 12:03

На Трећем маратону "Стазама Бранка Ћопића" сутра ће учествовати 300 такмичара на стази дугој 42 километра од Новог Града до Хашана, општина Крупа на Уни.

На страну спортски дио догађаја, оно прво што пада у очи је да би се српски писац Бранко Ћопић окретао у гробу као вентилатор, на латинично-ћирилични хибрид свог плаката.

Маратон је ове године уврштен у календар европских атлетских манифестација, а представници Европске атлетске федерације једну звијездицу уручили су организатору маратона Атлетском клубу "Слобода" у сриједу, 27. маја, у Бањалуци.

Маратон ће почети сутра у 10.00 часова на Тргу Младена Ољаче у Новом Граду, а циљ је у Хашанима, родном мјесту књижевника Бранка Ћопића у општини Крупа на Уни. Стаза је дуга 42 километра. Биће вожен и полумаратон на стази дугој 21 километар.

Предсједник Атлетског клуба "Слобода" Далибор Недимовић каже да је учешће потврдило 200 полумаратонаца и маратонаца.

Према његовим ријечима, у "Трци задовољства" учествоваће стотињак ученика из Новог Града и Крупе на Уни.

За све учеснике обезбијеђене су мајице и окрепљење на пунктовима, а пехаре и медаље добиће три првопласирана учесника у мушкој и женској конкуренцији.

Стаза јединог маратона у БиХ је једна од најзахтјевнијих на Балкану.
Маратон "Стазама Бранка Ћопића" одржава се уз подршку општина Нови Град и Крупа на Уни.