Кад газда одлучи: Гашићево пренемагање и извињавање без оставке

Министар одбране Србије Братислав Гашић још једном се извинио због своје изјаве да "воли новинарке које лако клекну", али није јавно поднио оставку. Гашић је на конференцији за новинаре у Београду рекао да се осјећа осрамоћено и згрожено и да нема ријечи, како би изрекао извињење. Он је додао да разумије да није увриједио само […]

уторак, 8 децембра, 2015 / 09:44

Министар одбране Србије Братислав Гашић још једном се извинио због своје изјаве да "воли новинарке које лако клекну", али није јавно поднио оставку.

Гашић је на конференцији за новинаре у Београду рекао да се осјећа осрамоћено и згрожено и да нема ријечи, како би изрекао извињење.

Он је додао да разумије да није увриједио само новинарку, него и све гађане Србије и жене и да зато још једном моли за опроштај.

Гашић је навео да има превише случајева у којима се лоше опходе према женама и да му је веома жао што је његов поступак допринио томе.

На конференцији за новинаре Гашић је само дао изјаву и није било питања новинара.

Гашић је у недјељу, након посјете "Првој петолетки наменској" у Трстенику, дао непримјерену изјаву када је новинарки Б92 која је чучнула да не би ушла у кадар сниматељима рекао – "Што волим ове новинарке које овако лако клекну".

Премијер Србије Александар Вучић јуче је изјавио да Гашић, након ове изјаве којом је увриједио новинарку Б92, али и све жене, не може више бити министар, иако се извинио.