Јувентус тражи одштету због Калчополија

НајтроФејнији италијански Фудбалски клуб Јувентус поднио је данас суду у Риму тужбу против фудбалског савеза Италије и миланског Интера са захтјевом за одштету због избацивања из Серије А прије пет година. У љето те године Јувентус је проглашен кривим за намјештање утакмице, због чега је избачен у Серију Б и одузета му је шампионска титула. […]

понедељак, новембар 14, 2011 / 17:45

НајтроФејнији италијански Фудбалски клуб Јувентус поднио је данас суду у Риму тужбу против фудбалског савеза Италије и миланског Интера са захтјевом за одштету због избацивања из Серије А прије пет година.

У љето те године Јувентус је проглашен кривим за намјештање утакмице, због чега је избачен у Серију Б и одузета му је шампионска титула.

"Намјеравамо да докажемо да тада нисмо имали Фер третман пред судом и због тога тражимо одштету коју смо процијенили на неколико стотина милиона евра", наводи се у саопштењу Јувентуса.

Поред Јувентуса који је најгоре прошао 2006, у афери Калчополи одузимањем бодова кажњени су Милан, Лацио, фиорентина и Ређина.

Бивши извршни директор Јувентуса Лућано Мођи добио је затворску казну од пет година и четири мјесеца.

Јувентус је после само годину дана, 2007. изборио повратак у Серију А, али у претходне четири године није успио да освоји ниједан троФеј. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *