Јовичић: Сујетном Лагумџији је власт на првом мјесту

САРАЈЕВО – БиХ могла би бити без власти још мјесецима ако лидер СДП-а БиХ Златко Лагумџија буде и даље упорно бранио своје "неуставне и унитаристичке ставове", сматра посланик СНСД-а Славко Јовичић. "Лагумџија блокира власт. Ријеч је о његовој сујети и жељи да, мимо уставног принципа, постави своје људе на кључне позиције у Савјету министара БиХ. […]

субота, фебруар 19, 2011 / 13:24

САРАЈЕВО – БиХ могла би бити без власти још мјесецима ако лидер СДП-а БиХ Златко Лагумџија буде и даље упорно бранио своје "неуставне и унитаристичке ставове", сматра посланик СНСД-а Славко Јовичић.

"Лагумџија блокира власт. Ријеч је о његовој сујети и жељи да, мимо уставног принципа, постави своје људе на кључне позиције у Савјету министара БиХ. Њему је власт на првом мјесту, а за интересе грађана, очито, нема слуха", рекао је Јовичић за "Вечерње новости".

Он истиче да сви проблеми, када се говори о формирању власти, "станују" у Федерацији БиХ.

"Српска је спремна да власт формирамо одмах, али мора се поштовати равноправност три конститутивна народа", поручио је Јовичић.

БиХ, која на власт чека већ 138 дана, полако се приближава земљама свјетским рекордерима по дуготрајности процеса формирања институција.Оставите одговор