Јосиповић и даље за оцјену уставности закона о ништавности аката СФРЈ, СРЈ и Србије

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је данас да није одустао од подношења приједлога за оцјену уставности закона о ништавности правних аката СФРЈ, СРЈ и Србије. Јосиповић је током посјете Копривничко-крижевачкој жупанији рекао новинарима да ће врло брзо Уставном суду поднијети такав приједлог. "То није питање дана, приједлог треба добро припремити и видјети који су све […]

субота, 19 новембра, 2011 / 21:18

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је данас да није одустао од подношења приједлога за оцјену уставности закона о ништавности правних аката СФРЈ, СРЈ и Србије.

Јосиповић је током посјете Копривничко-крижевачкој жупанији рекао новинарима да ће врло брзо Уставном суду поднијети такав приједлог.

"То није питање дана, приједлог треба добро припремити и видјети који су све правни аргументи, а мислим да су врло јаки", објаснио је Јосиповић у Ђурђевцу, пренијели су хрватски медији.

Сабор Хрватске је у октобру већином гласова посланика владајуће коалиције на челу са Хрватском демократском заједницом /ХДЗ/ донио спорни закон о ништавности српских оптужница и то уочи свог распуштања.

Тај закон је изазвао бројна негативна реаговања у дијелу хрватске, али и међународне јавности.

Повод за доношење закона о ништавности биле су оптужнице против 44 држављанина Хрватске, међу којима и неколико ратних функционера, које су из Београда стигле у Загреб.Оставите одговор