Јеврејски насељеници палили палестинске аутомобиле

Четрнаест палестинских возила оштећено је данас на окупираној Западној обали и у источном Јерусалиму, у нападима за које се сумњиче милитантни јеврејски насељеници и да су се очито светили за убиство једног од њих прије мјесец дана. Нико није ухапшен непосредно после тих инцидената. У палестинском селу Зубеидат остављена је порука: Поздрави од Евиатара, бог […]

среда, мај 29, 2013 / 12:47

Четрнаест палестинских возила оштећено је данас на окупираној Западној обали и у источном Јерусалиму, у нападима за које се сумњиче милитантни јеврејски насељеници и да су се очито светили за убиство једног од њих прије мјесец дана.

Нико није ухапшен непосредно после тих инцидената.

У палестинском селу Зубеидат остављена је порука: Поздрави од Евиатара, бог ће осветити његову крв. То је алузија на Евиатара Боровског, кога је ножем убио један Палестинац на Западној обали 30. априла.

Израелска полиција је прецизирала да је седам возила паљено и оштећено у том и сусједном селу, а још седам у источном Јерусалиму. Мета напада милитатних јеврејских насљеника обично су џамије и палестински домови, али и цркве и манастири, па чак и израелске војне базе, подсјећа Ројтерс.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *