Блажо стигао и до Би би сија

Храбри Херцеговац Блажо Грковић из села Врба код Гацка у Републици Српској постао је планетарно познат након што су свјетски медији пренијели како је убио медвједа у самоодбрани. О Блажи су прилоге објавили британски, руски, њемачки, аустријски, француски и швајцарски медији. Британски Би-Би-Си објавио је прилог о храбром чобанину из Гацка који се голорук ухватио […]

среда, мај 29, 2013 / 13:20

Храбри Херцеговац Блажо Грковић из села Врба код Гацка у Републици Српској постао је планетарно познат након што су свјетски медији пренијели како је убио медвједа у самоодбрани.

О Блажи су прилоге објавили британски, руски, њемачки, аустријски, француски и швајцарски медији.

Британски Би-Би-Си објавио је прилог о храбром чобанину из Гацка који се голорук ухватио у коштац са звијери.

Њемачки медији, укључујући угледни недјељник "Шпигл" и дневник "Велт", објавили су причу о храбром Блажи из села Врбе преносећи медије из Републике Српске.

Сви руски медији, укључујући агенцију РИА "Новости" и Итар-тас, лист "Комсомолскаја правда", као и многе телевизије, пренијели су вијест медија из Српске о храбром Гачанину који је савладао медвједа.

Аустријски радио ОРФ, као и швајцарски медијски портали, преносе причу о Блажи и његовој борби са медвједицом која га је изненада напала док је чувао овце у подножју планине Волујак.

"Медвјед се појавио на ивици шуме и кренуо у напад. Одмах сам га ударио сјекиром иза врата, ушију, и он је пао. Он је мене уједао, ја сам њега ударао. Рука ми је била у његовим устима два-три пута. Кажу да сам му скоро откинуо главу", испричао је Грковић, додајући да је сјекирицу случајно понио са собом.

Осим у многим свјетским медијима, Блажо је постао главна тема и многих друштвених мрежа.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *